Banner 980x90

"Muižas siera" ražotājam pērn 41% peļņas kāpums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Tukuma novada Degoles pienotavas uzņēmums SIA "Edaks" pagājušajā gadā strādāja ar 1,155 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% samazinājums salīdzinājumā ar 1,261 miljona rādītāju 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, tikmēr uzņēmuma peļņa pieaugusi par 41% - no 7184 eiro 2014.gadā līdz 10 149 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn veiktas ievērojamas investīcijas darba vides sakārtošanā, kā arī darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanā. Arī pagājušā gada peļņu plānots novirzīt uzņēmuma attīstībai un konkurētspējas paaugstināšanai.

Degoles pienotavas populārākais zīmols ir vairāk nekā desmit veidos ražotais nenogatavinātais jeb svaigais "Muižas siers", ko gatavo bez sāls piedevas, bet ar dažādām garšvielām - baziliku, ceptiem sīpoliem, ķimenēm, dzērvenēm, upenēm utt. Uzņēmums ražo arī kefīru, skābpiena dzērienu airānu, krējumu, biezpienu, jogurtu.

Ziemā Degoles pienotava dienā vidēji pārstrādā septiņas tonnas, bet vasarā - desmit tonnas no vietējiem zemniekiem iepirktā piena. Saražotos produktus uzņēmums pārdod vietējā tirgū - veikalu tīklā "Rimi Latvija", "Stockmann", kā arī savās tirgotavās.

Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, pamatkapitāls - 1000 eiro, nodarbināto skaits - 45.

Degoles pienotavas vienīgā īpašniece ir Irina Drozdova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)