Banner 980x90

"Jaunpils pienotavai" pērn krass peļņas un apgrozījuma kritums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Jaunpils pienotava" pagājušajā gadā strādāja ar 7,80 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 17% samazinājums salīdzinājumā ar 9,50 miljoniem 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa sarukusi no 126 152 eiro 2014.gadā līdz 16 542 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmuma darbību negatīvi iespaidoja notikumi pasaules piena tirgos, kur joprojām jūtamas Krievijas embargo un piena ražošanas kvotu atcelšanas sekas, kā arī dažu eksporta valstu valūtu vērtību krišanās, kas viss izraisīja pārprodukciju un cenu lejupslīdi visa gada garumā.

Tomēr, neskatoties uz krīzi, pērn tika pabeigts projekts, kurā galvenais uzsvars bija krējuma, biezpiena ražošanas bāzes nostiprināšana un "Pasta Fillata" tipa sieru ražošanas sākšana. Lai papildus noslogotu ražošanas jaudas, tika sākta biezpiena desertu ražošana.

Tāpat ziņojumā teikts - ja pirms dažiem gadiem pārsvarā visa produkcija tika ražota eksporta, tostarp Krievijas, tirgum, tad 2015.gadā 80% no realizācijas nodrošināja Latvijas tirgus ar pieaugumu 15% atskaites gadā. Ieguldīti līdzekļi un darbs arī ārējos tirgos, kur labākie rezultāti sasniegti Vācijā un Turkmenistānā

Šogad uzņēmums plāno sākt tiešo sadarbību ar Latvijas lielākajiem tirdzniecības tīkliem, izslēdzot vairumtirgotāju no šīs aprites, tādā veidā palielinot apgrozījumu un produkcijas pieejamību pircējiem. Tiks turpināts darbs esošajos eksporta tirgos, kā arī jauno tirgu apzināšana un iekarošana. Eksporta mērķu sasniegšanai 2016.gadā plānots piedalīties trīs starptautiskajās izstādēs.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gadā, turpinot 1912.gadā dibinātās pienotavas darbu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 853 728 eiro, tas nodarbina 103 darbiniekus.

"Jaunpils pienotavas" pamatdarbības veids ir biezpiena, krējuma un siera ražošana. Uzņēmuma produktu klāstā ir, piemēram, sieri "Bauska", "Mednieku", "Zelta", "Olimps", "Mozarella" u.c., pilnpiena un vājpiena biezpiens, kā arī krējums.

Uzņēmuma ražotne pilnībā atbilst Eiropas Savienības, Krievijas un citu valstu tirgus normatīvu prasībām, kas ļauj produktus eksportēt uz Lietuvu, Igauniju, Angliju, ASV, Azerbaidžānu, Bulgāriju, Čehiju, Dāniju, Grieķiju, Kipru, Īriju, Izraēlu, Kazahstānu, Spāniju, Turkmenistānu, Vāciju un Zviedriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)