Banner 980x90

Pūrē šonedēļ notiks seminārs par jaunākajiem pētījumiem zemeņu audzēšanā

Rīga, 3.jūl., LETA. Pūrē šonedēļ notiks seminārs, kurā ikviens interesents varēs uzzināt par jaunākajiem pētījumiem zemeņu audzēšanā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Zemeņu audzētāji seminārā tiks iepazīstināti ar jaunākajām atziņām minēto kultūraugu audzēšanā, kā arī semināra dalībniekiem būs iespēja apmeklēt izmēģinājumu laukus.

Vienlaikus seminārā īpaša loma būs atvēlēta arī dārza pākšaugiem. Tostarp būs iespēja uzzināt, kā ierīkot jauktos - zemeņu un pākšaugu - stādījumus, un kādi ir ieguvumi no šādiem stādījumiem. Pētījumi par dārza pākšaugiem un to iespējām audzēt jauktajos stādījumos ar citiem kultūraugiem Pūrē tiek veikti Eiropas Savienības projekta "Eurolegume" ietvaros.

Tāpat seminārā būs iespēja uzzināt par kaitēkļu apkarošanu un slimību ierobežošanu, kā arī iepazīties ar Dārzkopības institūta zinātnieku tehnoloģijām zemeņu audzēšanā un par zemeņu šķirņu pētījumiem Pūrē un Dobelē. Seminārā būs iespēja iepazīties arī ar dārzkopju sasniegumiem pasaulē, tostarp jaunumiem "frigo" zemeņu stādu audzēšanā firmā "Goossens Flevoplant" Nīderlandē un atziņām no starptautiskā zemeņu simpozija Kanādā.

Seminārā piedalīsies lektori no Dārzkopības institūta, Pūres Dārzkopības pētījumu centra, Latvijas Augu aizsardzības pētījumu centra, "FieldScience", Latvijas šķirnes sēklas un citu firmu pārstāvji.

Semināra laikā būs aplūkojama zemeņu ogu izstāde un iespējams tās degustēt.

Pasākums notiks 6.jūlijā un tā sākums plānots plkst.11 Pūres kultūras namā. Semināru organizē Dārzkopības institūts un Pūres Dārzkopības pētījumu centrs sadarbībā ar Pūres Dārzkopības izmēģinājumu staciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)