Banner 980x90

Pozīcijas nostiprinājušais Engures novada vadītājs vēlētos augstāku vēlētāju aktivitāti

Jelgava, 5.jūn., LETA. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji, kas vēl vairāk nostiprināja savas pozīcijas Engures novada domē, ar vēlēšanu iznākumu ir apmierināti, taču gribētu lielāku vēlētāju aktivitāti, aģentūrai LETA pauda domes priekšsēdētājs Gundars Važa.

"Mēs strādājam, patīkami, ka cilvēki mūs novērtēja," atzina novada mērs, neslēpjot, ka domes darbā bija arī kļūdas.

Važu bažīgu dara vēlētāju aktivitāte, jo, viņaprāt, tā novadā nebija pietiekami liela. Palielināt aktivitāti un arī politisko konkurenci varētu elektroniskā balsošanas sistēmas ieviešana. "Jaunie cilvēki ir ļoti aktīvi sociālajos tīklos, bet tad, kad jādara reālais darbs, situācija mainās," domes priekšsēdētājs uzskata, ka e-vēlēšanas varētu paaugstināt tieši jauno cilvēku aktivitāti.

Jau vēstīts, ka līdz ar pašvaldību vēlēšanām Engures novadā varas pozīcijas nostiprinājusi nacionālā apvienība.

Ja 2013.gada pašvaldību vēlēšanās VL-TB/LNNK ieguva 79,58% atbalstu un 13 no 15 deputātu krēsliem, tad šajās vēlēšanās politiskajam spēkam ar 87,71% atbalstu savu dominanci izdevies palielināt līdz 14 mandātiem.

Viens atlikušais deputāta mandāts ticis partijai "Gods kalpot mūsu Latvijai", par kuru nobalsojuši 8,03% vēlētāju. No šī saraksta varētu būt ievēlēta Māra Dumbre, kura saņēmusi 64 plusus un deviņus svītrojumus, kas viņai ļāvis no otrās vietas partijas sarakstā pakāpties uz pirmo.

Važa šajās vēlēšanās saņēmis 1042 plusus un 165 svītrojumus, kas ļāvis viņam saglabāt pirmo vietu partijas sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)