Banner 980x90

Planšetdatori – zelta vidusceļš

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Mobilo telefonu priekšrocības ir to nelielais izmērs, savukārt portatīvais dators piedāvā ērtāku video materiālu aplūkošanu un strādāšanu. Taču, ja Tev nepieciešama ierīce, kas apvieno gan nelielu izmēru un vieglu svaru, gan ērtu failu pārlūkošanu un lielisku veiktspēju, planšetdatori ir labākā izvēle.

Četras priekšrocības, kas piemīt tikai planšetdatoriem
Ņemot vērā, ka planšetdatori regulāri tiek salīdzināti gan ar mobilajiem telefoniem, gan portatīvajiem datoriem, būtisks ir jautājums par to, kādas ir šo planšetdatoru priekšrocības. Zemāk – pieci iemesli, kāpēc iegādāties tieši šo ierīci.

1. Izmēra/ svara un veiktspējas attiecība
Kā jau minēts, planšetdatori piedāvā zelta vidusceļu starp fiziskajiem parametriem un veiktspēju. Atkarībā no Tavām vēlmēm iespējams iegādāties gan pavisam nelielus planšetdatorus (ar ekrānu, kura izmērs pa diagonāli ir mazāks par 8 collām jeb 20 centimetriem un svaru zem 300 gramiem), gan ierīces ar ekrānu, kas pielīdzināms nelielam portatīvajam datoram (virs 12 collām jeb 30 centimetriem). Turklāt jaudīgākie planšetdatori tiek komplektēti, izmantojot modernākos procesorus un portatīvās atmiņas moduļus, kā arī ātrdarbīgos SSD diskus, padarot planšetdatoru gana jaudīgu arī nopietnam darbam.

2. Līdz darba uzsākšanai – vien dažas sekundes
Vai kādreiz esi saskāries ar situāciju, kad katra sekunde ir no svara? Šādos brīžos planšetdators ir daudz noderīgāks palīgs, salīdzinot ar portatīvo datoru – ja laptops pēc ieslēgšanas darbam lielākoties ir gatavs pēc 10 līdz 30 sekundēm, tad planšetdators ļauj uzsākt darbošanos jau pēc 2 līdz 10 sekundēm.

3. Lielisks palīgs prezentācijās
Ja Tava ikdiena sastāv no digitālu prezentāciju veidošanas un to demonstrēšanas, planšetdatori var lieti noderēt – tos iespējams ērti izmantot kā virtuālo pierakstu blociņu, kurā uzstāšanās laikā atzīmēta svarīgākā informācija.

4. Iespēja pievienot klaviatūru
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv


Virknei planšetdatoru papildus iespējams iegādāties arī klaviatūru, tādējādi padarot tās izmantošanas iespējas vēl plašākas. Arvien lielāku popularitāti iekaro arī tā sauktās "Divi vienā" ierīces jeb planšetdatori, kuriem komplektā nāk piestiprināmā klaviatūra, ļaujot ierīci pāris sekunžu laikā transformēt laptopā. Tiesa gan, jārēķinās, ka šādās ierīces mēdz maksāt salīdzinoši dārgāk.

Dažādiem cilvēkiem – dažādas prasības
Katrs no planšetdatora sagaida ko citu – kāds pēc darba ierīci vēlas izmantot e-grāmatu lasīšanai, bet cits – nodoties jaunāko spēļu spēlēšanai. Tāpēc izdalīsim četrus galvenos planšetdatoru lietošanas veidus un paskaidrosim, kādi planšetdatori konkrētajām vajadzībām būs piemērotākie.

Sērfošana internetā
Ja ierīci galvenokārt plāno izmantot, lai iepazītos ar jaunumiem interneta portālos un uzrakstītu pa kādam e-pastam, Tev pietiks ar salīdzinoši vienkāršu planšetdatoru. Galvenais – izvēlies piemērotu ekrāna izmēru. Jo lielāks ekrāns, jo ērtāk varēsi sērfot pa mājaslapām, taču, ja planšetdatoru grasies regulāri ņemt sev līdzi, izvēlies ierīci ar vidēju lielu (apmēram 10 collas jeb 25 centimetri pa diagonāli) ekrānu.

Spēļu spēlēšana/ jaudīgu programmu izmantošana
Izvēloties planšetdatoru šādām vajadzībām, noteikti jāpievērš uzmanība ierīces jaudai, kuru nosaka operatīvās atmiņas apjoms, procesora modelis, kā arī cietā diska apjoms un video karte. Lai spēles varētu izbaudīt pilnībā, ieteicams izvēlēties planšetdatoru ar augstas izšķirtspējas ekrānu – tādējādi attēls būs dzidrāks.

Palīgs ceļojumos
Tiem cilvēkiem, kuriem planšetdatori ir neatņemama sastāvdaļa ceļojumā, noteikti jāpievērš uzmanība planšetdatora baterijas darbības laikam un svaram, kā arī izmēram – planšetdatori ar nelielu izmēru un svaru, bet ilgu baterijas laiku ir tieši tas, kas vajadzīgs.

Plaša izvēle, izdevīgas cenas – planšetdatori Xnet.lv
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Ja esi nolēmis, ka arī Tu gribi izmēģināt planšetdatoru sniegtās iespējas vai pienācis laiks jaunas ierīces iegādei, ieskaties Xnet.lv piedāvājumā – šajā internetveikalā, kas darbojas nu jau 14 gadus, atrodami planšetdatori ikviena vēlmēm. Pārliecinies par to, apmeklējot mājaslapu Xnet.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)