Banner 980x90

Peintbols telpās asām izjūtām arī rudenī un ziemā

Foto: Gunsnlasers.lv
Foto: Gunsnlasers.lv
Kad pienāk rudens vai ziema, šķiet, ka par aktīvu atpūtu jāaizmirst līdz siltās sezonas sākumam? Nebūt ne! Peintbols telpās ir ļoti laba alternatīva, kā izklaidēties un uzturēt sevi fiziskā formā arī tad, kad termometra stabiņš rāda ap 0 C vai pat zemāk. Uzzini, kur spēlēt peintbolu un kādēļ tā ir interesanta aktivitāte ne tikai pieaugušajiem, bet arī jauniešiem!

Kādēļ peintbols ir tik populārs un daudzu iecienīts?
Peintbols telpās un arī ārpus tām ir zināms visā pasaulē gan vienkārši kā atpūta, gan nopietna sacensība starp dažādām komandām. Šo spēli izvēlas arī tādu pasākumu ietvaros kā:
• dzimšanas vai vārda dienas svinības;
• vecpuišu ballīte;
• klases ekskursija;
• saliedēšanās pasākums ar kolēģiem vai sporta komandas biedriem u.c.

Spēles gaita lielā mērā ir atkarīga gan no misijām, gan arī spēlētāju entuziasma trāpīt pretiniekam, vienlaikus pašam izvairoties no krāsu lodītes triepiena. Arī taktika ir svarīga – lēnām un uzmanīgi virzīties uz priekšu, novērojot katru pretinieka darbību, vai žigli skriet uz mērķi cerībā, ka Tu būsi veiklāks par pretējās komandas dalībniekiem.

Peintbols nav tikai vienkārši skriešana pa spēles laukumu, bet gan:
• komandas saliedēšanas aktivitāte, kas māca sadarboties komandā un komunicēt ar citiem dalībniekiem;
• attīsta līdera dotības;
• palīdz uzturēt labā fiziskā formā, jo nākas skriet, tupties un lavīties, lai izvairītos no pretinieka krāsu lodēm;
• stratēģiska domāšana, lai izveidotu plānu, kā kopā ar komandu izpildīt instruktora doto uzdevumu un sasniegt mērķi;
• rada pozitīvas emocijas un atmiņas, ko atcerēties mūžam – jautri pavadīts laiks ar draugiem vai kolēģiem ir vērtīgāks nekā vienkārši zvilnēšana mājās pie televizora ekrāna.

Izklausās vilinoši? Tieši tā arī! Uzzini mazliet vairāk par spēles norisi un drošības noteikumiem un dodies izmēģināt šo sportisko aktivitāti kopā ar draugiem, kolēģiem vai ģimeni!

Drošības noteikumi
Kā jau teju ikvienā aktivitātē, arī peintbolā ir drošības nosacījumi, kas obligāti jāievēro. Kādi tie ir? Ar informāciju dalās izklaides parku GUNSnLASERS pārstāvji, kuru piedāvājumā ir gan peintbols telpās, gan āra laukumos un ne tikai. Pie GUNSnLASERS var uzspēlēt arī dinamisko lāzertag jeb lāzerpeintbolu vai stratēģisko airsoft, kurā tiek izmantotas reālu kaujas ieroču kopijas.

Foto: Gunsnlasers.lvFoto: Gunsnlasers.lv


Svarīgākie nosacījumi, spēlējot peintbolu:
• spēlēs laikā obligāti jāvelk sejas aizsargmaksa, kas nosedz acis un muti;
• ar ieroci drīkst šaut tikai tam speciāli paredzētās un norobežotās vietās jeb laukumos;
• iznākot no spēles laukuma, ierocim nekavējoties jāuzliek aizbāznis;
• nedrīkst šaut pretiniekam, ja tas atrodas tuvāk par aptuveni 3 līdz 4 m.

"Pie mums instruktori pirms spēles sākuma izskaidro visus noteikumus, kā arī parāda, kā pareizi un droši lietot peintbola ieroci. Tāpat arī instruktors spēles laikā seko līdzi dalībniekiem un uzrauga, lai viss būtu atbilstoši drošības prasībām," stāsta GUNSnLASERS.

Peintbola norise
Kad noteikumi visiem ir izstāstīti un ekipējums ir lietošanas kārtībā, var doties uz laukumu un sākt spēli. Lielākoties vispirms instruktors ļauj vienkārši apgūt laukumu, šķēršļus un ieroča darbību, ja dalībnieki nekad iepriekš peintbolu nav spēlējuši. Pēc tam jau jāpilda arvien sarežģītākas misijas, kas tiek izvēlētas atbilstoši spēlētāju vecumam un vēlmēm, piemēram:
• karoga uzvilkšana mastā;
• karoga izzagšana no pretējās komandas bāzes;
• degvielas kannu transportēšana;
• slepenā kofera nogādāšana bāzē un citas.

Ja peintbols telpās rada traipus uz apģērba tikai no lodītes trāpījuma, ārā tās var būt arī smiltis. Tieši tāpēc būtisks ir arī apģērbs, lai spēlētājam būtu ērti skriet un nevajadzētu uztraukties par netīrumiem:
• kedas vai botas;
• sporta vai džinsa auduma bikses;
• krekls un jaka, ko var novilkt, ja paliek par karstu.

"Peintbola spēlēs klientiem dodam kamoflāžas tērpus, kas izskatās ļoti stilīgi un dod papildu atmosfēru, arī bildes izskatās iespaidīgākas, ja visi dalībnieki ir tērpušies vienādi un atbilstošā spēles tematikā," piebilst GUNSnLASERS.

Viens no populārākajiem jautājumiem par peintbolu, ir tas, vai trāpījums ir jūtams un no tā paliks zilumi. Kā ir patiesībā? Lūk, arī atbilde!

Vai trāpījums ar krāsu lodīti ir jūtams?
Visticamāk, esi dzirdējis, ka peintbols mēdz būs sāpīga aktivitāte. Spēlējot pie GUNSnLASERS, peintbola ieroča stiprumu ir iespējams noregulēt atbilstoši spēlētāju vecumam un vēlmēm – var izvēlēties gan tādus, kas šauj jaudīgāk, gan mierīgākus, lai nepaliktu zilumi.

Foto: Gunsnlasers.lvFoto: Gunsnlasers.lv
Peintbols Rīgā
GUNSnLASERS piedāvā vienas no labākajām peintbola trasēm ar interesantu šķēršļu izkārtojumu un daudzveidīgām misijām, kuras komandām jāizpilda spēles laikā, lai gūtu uzvaru. 

Peintbols Rīgā:
Mežaparkā, Viestura prospekts 2 – pieci āra laukumi senā PSRS militārā bāzē;
Andrejsalā, Andrejostas iela 8 – divi āra laukumi urbānā vidē. Ļoti ērta atrašanās vieta, jo izklaides parks atrodas pašā Rīgas pilsētas centrā;
Juglā, Mārkalnes ielā 10 – peintbols iekštelpās kādreizējā Juglas manufaktūras rūpnīcā. Pēc spēles pieejamas arī siltas telpas atpūtai un pasēdēšanai ar līdzi paņemtām uzkodām un dzērieniem.

Visus parkus var ērti sasniegt gan ar savu automašīnu, gan arī sabiedrisko transportu. Automašīnu iespējams novietot plašās bezmaksas autostāvvietās, kas atrodas parka teritorijā – nav jādodas ar kājām, atstājot auto tālu no izklaides vietas.

Vēlies uzspēlēt? Peintbols telpās ir piemērota aktivitāte arī aukstākos mēnešos, tādēļ uzaicini draugus un reģistrē spēli GUNSnLASERS mājaslapā www.gunsnlasers.lv vai arī pa tālruņa numuru +371 27274646!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)