Banner 980x90

Pēc vairākus mēnešus ilgas plānošanas vides inspektori Kaņiera ezerā aiztur maluzvejnieku

Rīga, 8.apr., LETA. Pēc vairākus mēnešus ilgas plānošanas aizvadītajā naktī vides inspektori Kaņiera ezerā aizturējuši maluzvejnieku, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns.

VVD inspektori, sadarbojoties ar Dabas aizsardzības pārvaldes inspektoriem, aizvadītajā naktī pie ezera izveidoja slēpni, un neilgi pirms plkst.4 aizturēja 1970.gadā dzimušu vīrieti, kurš pretlikumīgajai zvejai izmantoja laivu un divus 100 metru garus tīklus. Zemitāns skaidroja, ka informācija par šo personu VVD rīcībā bija nonākusi jau ziemā, taču maluzvejnieks līdz šim bijis īpaši piesardzīgs, un spējis izvairīties no vides inspektoriem.

Maluzvejnieka lomā tika konstatētas divas aptuveni septiņus kilogramus smagas līdakas, kā arī divi brekši. Likumpārkāpējam konfiscēta laiva un tīkli, kā arī sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par nelikumīgu zveju, saskaņā ar ko, personai draud 280 līdz 700 eiro sods.

Visas četras lomā konstatētās zivis bija beigtas, tādēļ maluzvejniekam sastādīts arī 145 eiro sods par abām līdakām un 10 eiro sods par katru kilogramu brekša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)