Banner 980x90

Pēc vairākkārtējiem iedzīvotājiem lūgumiem par 65 465 eiro sakārtots Lapu ielu Kandavā

Jelgava, 11.okt., LETA. Pēc vairākkārtējiem iedzīvotāju lūgumiem Kandavas novada dome lēmusi atvēlēt 65 465 eiro Lapu ielas sakārtošanai Kandavā, uzzināja aģentūra LETA.

Pirmais iesniegums ar lūgumu rasts risinājumu ielas sakārtošanai no Lapu un Akmens ielu iedzīvotājiem saņemts 2011.gadā, un arī 2015.gadā iedzīvotāji lūguši sakārtot ceļa segumu, nodrošinot drošu pārvietošanās joslu gājējiem, jo uz ielas ir liela autotransporta kustība uz medicīnas noliktavu, apbedīšanas biroju, metālapstrādes cehu, galdniecību un privātmājām.

Sākotnēji pašvaldības solījusi ielu sakārtot 2016.gadā, taču to nav darījusi, un 2017.gadā atkal saņemts identisks Lapu un Akmens ielu iedzīvotāju lūgums. 2018.gada novada sociālās attīstības un ekonomiskajā plānā beidzot iekļauta bitumena, melnā seguma izbūve Lapu ielā.

Noslēdzoties iepirkumam, noskaidrots, ka ielas seguma pārbūvi veiks SIA "Strabag" par 56 708 eiro, papildus nepieciešams 8756 eiro finansējums ūdensvada pazemes aizbīdņu lūku regulēšanai, ārējo ūdens un kanalizācijas tīklu izbūvei. Līdz ar to kopējās darbu izmaksas ir teju 65 465 eiro, ko dome lēma piešķirt no pašvaldības budžeta.

Īstenojot ielas atjaunošanas projektu, plānots veikt nomaļu grunts uzauguma noņemšanu, esošā grants seguma profilēšanu un veltņošanu, pamata nesošās kārtas būvniecību, karstā asfalta dilumkārtas būvniecību, ceļu zīmju uzstādīšana, ūdensvada pazemes aizbīdņu lūku regulēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)