Banner 980x90

Pēc neveiksmīgas izsoles Tukuma novada pašvaldība samazinās vēsturiskā kioska nomas maksu

Rīga, 7.febr., LETA. Pēc šonedēļ nenotikušās vēsturiskā kioska Pils ielā 6b, Tukumā, nomas tiesību izsoles, pašvaldība nākamajā izsolē piedāvās to par zemāku cenu, aģentūru LETA informēja Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Zekunde.

Kioska pirmajai izsolei nepieteicās neviens pretendents.

Īpašumu apsaimniekošanas un privatizācijas komisija pieņēmusi lēmumu rīkot atkārtotu izsoli, samazinot izsoles sākuma cenu par 20%. Tas nozīmē, ka otrās izsoles sākumcenu būs 4,25 eiro par kvadrātmetru sākotnējo 5,3 eiro vietā.

Izsoles noteikumi un datums vēl jāapstiprina domes deputātiem. Izsole varētu norisināties aprīļa sākumā.

Kioska izsole organizēta saskaņā ar domes lēmumu. Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") skaidroja, ka koka kioskam ir kultūras pieminekļa statuss, un pašvaldība nevar to nojaukt. Kiosks nav liels, taču par to esot interese no komersantiem, iepriekš teica Lukmans.

Tirdzniecības kioska platība ir gandrīz 15 kvadrātmetri, un pašvaldība nomai to piedāvā uz septiņiem gadiem. Telpu nomas izsoles sākumcena pirmajā izsolē bija noteikta 5,3 eiro par kvadrātmetru jeb teju 78 eiro mēnesī, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Izsoles dalībniekiem jārēķinās, ka kioskam nepieciešams remonts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)