Banner 980x90

Pēc nedēļas Jaunpils pilī notiks Viduslaiku svētki

Jelgava, 3.aug., LETA. 11.augustā no plkst.15 Jaunpils pils saime aicina viesus uz ikgadējiem Viduslaiku svētkiem, aģentūru LETA informēja pils reklāmas speciāliste Inga Krūtaine.

Šogad svētku tēma ir "Ieraksties laikā!". Svētku tradicionālas vērtības tirdziņu, bruņinieku cīņas, koncertus, darbnīcas, viduslaiku aktivitātes un citas izklaides visai ģimenei papildinās dziesmots koncertsveiciens, festivāls "Latvijas Goda aplis" un Simtgades zaļumballe.

Viesus izklaidēs pils saimes atraktīvie ļaudis, kurus šogad izrīkos pārvaldnieks fon Grāvelšteins. Pils pagalmā norisināsies bruņinieku cīņas, dimdēs dejas, skanēs viduslaiku mūzikas ritmi un smīdinās atraktīvas ainiņas iz dzīves.

Pils zālēs svētku laikā izrādīs vēsturiskos kino krājumus, Rotas Bērzkalnes gleznas un pārsteidzošus grāmatu origami darbus. Torņa zālē risināsies sarunas ar dzejnieci Maiju Laukmani un stāstu novakare ar Latvijas stāstniekiem. Tāpat varēs piedalīties rakstīšanas skolā, izveidot savu spēka zīmi un ļauties dzejas brīvbrīdim.

Bērniem papildus vēl visām atrakcijām būs iespēja satikties ar Smaidu darbnīcas pasaku tēliem, samīļot mājdzīvnieku sētas iemītniekus, spēlēties ar lielajiem burbuļiem un pārbaudīt izveicību lielformāta un viduslaiku spēlēs.

Svētki būs ne tikai pilī, bet arī apkārtnē - amatnieku un mājražotāju tirdziņš, gleznošanas plenērs mākslinieces Aijas Princes vadībā, sejiņu apgleznošana, tāpat durvis vērs Jaunpils dzirnavas un viduslaiku sēta "Niedru Lija".

Plkst.21 romantiskus mirkļus sagādās dziesmotais koncertsveiciens, kurā piedalīsies Latvijas teātru dziedošo aktrišu trio "Saldais" - Dita Lūriņa-Egliena, Zane Dombrovska, Lelde Dreimane -, kā arī Mārtiņš Meiers.

Svētkos pils saime veiks arī ierakstu Latvijas valsts Simtgades svinību lappusēs. Plkst.22.30 uz pils saliņas notiks hercoga Jēkaba laika ugunsmašīnas un pils torņa gaismas spēles festivāla "Latvijas Goda aplis" gaitā. Festivāls ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. Bet plkst.23 svinības turpināsies Simtgades zaļumballē Jaunpils parka estrādē, kurā spēlēs grupa "Tērvete", darbosies kafejnīca un būs arī citas izklaides.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)