Banner 980x90

Pašvaldības lūdz 9000 eiro plūdu laikā cietušo mājokļu atjaunošanas kompensācijām

Rīga, 6.okt., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) saistībā ar pašvaldību sniegto atbalstu iedzīvotāju lietavu un plūdu laikā cietušo mājokļu atjaunošanai, saņēmusi kompensāciju pieprasījumu 9143 eiro apmērā, aģentūru LETA informē VARAM.

Līdz 3.oktobrim pieprasījumu par kompensācijām iesniegušas trīs pašvaldības.

Pašlaik iesniegtā informācija tiek detalizēti izvērtēta, taču aptuvenā summa, ko plānots izmaksāt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai kompensētu 50% no pabalstiem, ko pašvaldības izmaksājušas lietavu un plūdu laikā cietušajiem iedzīvotājiem mājokļa daļējai atjaunošanai, ir 9134 eiro.

Kā ziņots, VARAM pašvaldību infrastruktūras objektu atjaunošanai pēc plūdiem saņēmusi finansējuma pieprasījumus no 22 pašvaldībām 2 899 192 eiro apmērā.

Tiklīdz Finanšu ministrija būs iesniegusi VARAM atzinumu par finansējuma piešķiršanu kopējām pašvaldību pieprasītajām kompensācijām, VARAM to virzīs izskatīšanai uz valdības sēdi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)