Banner 980x90

Pastariņa muzejā svinēs pavasara saulgriežus

Ventspils, 13.marts, LETA. Pastariņa muzejā 18.martā plkst.13 latviskās tradīcijās svinēs pavasara saulgriežus, aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja pārstāve Kristīne Ozola.

Lai arī astronomiskais pavasaris iestāsies 20.martā plkst.18.15, Pastariņa muzejā pavasari sagaidīs jau šosvētdien. Pasākumā apmeklētāji aicināti izzināt saulgriežu tradīcijas, piedaloties pavasara modināšanā - putnu saukšanā un spēka dziesmu dziedāšanā-, kā arī šūpojoties lielajās šūpolēs. Ar dabas materiāliem tiks krāsotas olas, tādēļ saulgriežu svinētāji aicināti ņemt līdzi nevārītu olu krāsošanai un vienu olu konkursam.

Pastariņa muzejs atrodas Tukuma novada Zentenes pagasta Dzirciemā, "Bisnieku" viensētā. Viensēta ir vairāk nekā 400 gadus sena, un tajā var iepazīt Ziemeļkurzemes lauku sētas sadzīvi un tradīcijas, tādēļ arī saulgrieži muzejā vienmēr tiek svinēti latviskās noskaņās, skaidroja Ozola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)