Banner 980x90

Parādnieku dēļ apkures sezonu Jaunpils novadā sola neaizkavēt

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Lai arī apkures sezona Jaunpils novadā nav sākta, tas nav saistīts ar iedzīvotāju parādiem uzņēmumam, aģentūrai LETA pauda Jaunpils novada pašvaldības komunālā uzņēmuma SIA "Jaunpils KS" valdes loceklis Guntis Jubiņš.

Viņš pastāstīja, ka pašlaik siltumapgāde nav pieslēgta pat skolai un citām pašvaldības iestādēm, arī no iedzīvotājiem nav saņemti iesniegumi ar lūgumu apkuri pieslēgt.

"Sezonai esam gatavi - malka sapirkta, esam gatavi iepirkt arī gāzi," atklāja Jubiņš.

Viņš uzsver, ka apkures sezonas sākumu vairāk ietekmē āra gaisa temperatūra, nevis iedzīvotāju parādi. Taču uzņēmums turpina cīnīties arī ar parādniekiem, slēdzot vienošanos un vēršoties tiesā ar prasību piedzīt līdzekļus, ja parādnieks vienošanos nenoslēdz, pastāstīja Jubiņš.

Jau vēstīts, ka, lai laikus sāktu apkures sezonu, Jaunpils novada pašvaldības komunālais uzņēmums SIA "Jaunpils KS" augustā aicināja parādniekus nomaksāt kavētos maksājumus par saņemtajiem pakalpojumiem, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Parāda nomaksa jāveic līdz 1.oktobrim. Tāpat var ierasties komunālā uzņēmuma grāmatvedībā, lai noslēgtu vienošanos par parāda nomaksas grafiku.

Pretējā gadījumā apkures sezonas sākums tiks atlikts, brīdina uzņēmumā.

Siltumapgādes uzņēmuma 2015.gada pārskatā ietvertā informācija liecina, ka pērn iedzīvotāji par saņemtajiem pakalpojumiem nebija norēķinājušies 108 968 eiro apmērā. Teju puse - 50 265 eiro - ir summa par apkures nodrošināšanu.

"Firmas.lv" dati liecina, ka pagājušajā gadā pašvaldības kapitālsabiedrības apgrozījums bija 236 418 eiro, bet peļņa - 2004 eiro.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)