Banner 980x90

Par labāko metu Jāņa Baltvilka piemiņas vietai atzīts Kārļa Īles darbs "Domu aplis"

Jelgava, 3.maijs, LETA. Par labāko vides objekta metu dzejnieka un ornitologa Jāņa Baltvilka piemiņas vietas "Putnu kalna" izveidei Engures novada pašvaldības konkursā atzīts Kārļa Īles darbs "Domu aplis", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Konkursam iesniegti pieci projekti, kuri tika vērtēti pēc noteiktiem kritērijiem - idejas oriģinalitātes, iekļaušanās eksponējamā vidē, ieceres realizācijas un uzturēšanas izmaksām, kā arī pēc vides projekta funkcionalitātes.

Pirmo vietu un 700 eiro naudas balvu nolemts piešķirt Īlem par objektu "Domu aplis", otro vietu konkursā un 400 eiro ieguva Maija Puncule ar projektu "Grāmata", trešo - Aigars Zemītis ar projektu "P124". Trešās vietas ieguvējam noteikta 300 eiro godalga.

Īles veidotais vides objekts ir gan atpūtas vieta, gan neliela brīvdabas skatuve. Kompozīcija veidota apļa formā, tai vidū ir ugunskura vieta, ap kuru izveidoti soliņi un skulpturāls veidojums no akmeņiem, uz kura atrodas putnu silueti no nerūsējošā tērauda.

Konkursa mērķis bija piedāvāt "Putnu kalna" ideju, kuru nākotnē varēs realizēt Smārdes pagasta "Zīlītēs", kas ir Baltvilka dzimtās mājas.

"Putnu kalns" simbolizēs dzejnieka un ornitologa Jāņa Baltvilka dzīves telpu un radošo pasauli. Tas būs veidojams kā daudzfunkcionāls atpūtas, vides mākslas un kultūras objekts, kā sabiedrisko aktivitāšu norises vietas sastāvdaļa.

Jau vēstīts, ka Engures novada pašvaldība bija izsludinājusi metu konkursu Smārdē dzīvi aizvadījušā dzejnieka un ornitologa Baltvilka piemiņas vietas izveidei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)