Banner 980x90

Par 2,6 miljoniem eiro rekonstruēta Zemgales rajona tiesa Tukumā

Rīga, 29.aug., LETA. Šodien Tukumā atklāta rekonstruētā Zemgales rajona tiesas ēka Pils ielā 16, kuras atjaunošana izmaksājusi 2 663 306 eiro, aģentūra LETA uzzināja Tiesu namu aģentūrā (TNA).

Esošajai tiesas ēkai, kas būvēta 1882.gadā, veikta fasādes rekonstrukcija, iekštelpu pārplānošana un pārbūve, kā arī inženiertehnisko komunikāciju nomaiņa, savukārt jaunizbūvētajā korpusā izvietotas tiesas sēžu zāles, kas aprīkotas ar modernām tehnoloģijām, tostarp videokonferenču un skaņas ierakstu iekārtām. Pēc rekonstrukcijas ēkas lietderīgā platība ir palielinājusies divas reizes.

TNA uzsver, ka pārbūve nodrošina iespēju ēkā izvietot arī tiesā iekļauto zemesgrāmatu nodaļu ar arhīvu un tādējādi veiksmīgi īstenot reformu, kuras gaitā paredzēta zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu pilnīga iekļaušana tiesu sastāvā.

"Šajā projektā īstenojām "projektē - būvē" pieeju, kad projektēšanas un būvdarbus veic viens būvuzņēmējs. Šī pieeja, kas plaši izplatīta ASV un rietumvalstīs, ļauj nodrošināt īsāku būvniecības procesu, samazina pasūtītāja riskus un skaidri nosaka iesaistīto pušu atbildību, kā arī ļauj labāk prognozēt būvniecības procesa kopējās izmaksas," atzina TNA valdes locekle Santa Sausiņa.

Vienlaikus šis ir jau trešais TNA pasūtītais projekts, kuru izstrādājot un īstenojot, izmantota būves informācijas modelēšanas.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) uzsvēra, ka plašākas telpas un lielāks tiesu zāļu skaits ļaus Zemgales rajona tiesai efektīvāk organizēt savu darbu Tukumā, jo līdzšinējo trīs tiesas zāļu vietā jaunajā tiesu namā tagad ir piecas, turklāt telpu platība dubultojusies.

Ēkas atklāšanas ceremonijā Tukumā piedalījās arī Valsts prezidents Egils Levits .

"Noslēdzot šo projektu, esam gandarīti par paveikto - radīta mūsdienīga, funkcionāla ēka, vienlaikus saglabājot tās unikālo vēsturisko veidolu. Būvēt sabiedriski nozīmīgas ēkas ir liels izaicinājums un arī liels gandarījums, jo varam dāvāt jaunu dzīvi nozīmīgām vēsturiskām būvēm, apliecinot cieņu gadu desmitiem koptām vērtībām," atzina SIA "Velve" valdes loceklis Toms Reiziņš.

Rekonstrukcija un piebūves celtniecība sākta 2017.gada martā, bet šogad jūlijā gan jauno tiesas ēku, gan līdzšinējās tiesas ēkas rekonstrukcijas darbus pieņēma Būvniecības valsts kontroles birojs.

Būvdarbus veica pilnsabiedrība "Velve un Campaign". Projekta kopējās izmaksas veidoja 2 663 306 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)