Banner 980x90

Par 150 278 eiro labiekārtots parks pie Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas

Rīga, 29.nov., LETA. Kandavas novada dome ir īstenojusi projektu "Parka pie Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas labiekārtošana", kura izmaksas ir 150 278 eiro, aģentūra LETA uzzināja domē.

Parkā ir izvietots saules pulkstenis. Parks pie Kandavas Mīlenbaha vidusskolas ģeogrāfiskā novietojuma dēļ ir vienīgā vieta Kandavā, kurā iespējams izveidot saules pulksteni, lai tas rādītu precīzu laiku, skaidroja domē. Saules pulkstenis veidots grāmatas formātā kā veltījums novadniekam - valodniekam Kārlim Mīlenbaham. Grāmata simbolizē sākumu un turpinājumu, zināšanas un pieredzi, savienojot pagātni, tagadni un nākotni. Saules pulkstenim ir dubultā ciparnīca, tas rāda gan vietējo laiku, gan joslas vasaras laiku.

Saules pulksteņa idejas, dizaina un astronomisko aprēķinu autors ir Mārtiņš Gills, pulksteni izgatavojis Aivars Oleksāns no SIA "Lakta". Parka labiekārtošanu veica SIA "Westbūve".

Projekta mērķis bija labiekārtot parku iepretī Kandavas Mīlenbaha vidusskolai no vienas puses un Kandavas evaņģēliski luteriskajai baznīcai no otras puses. Parks kalpos kā brīvā laika pavadīšanas vieta un piesaistīs tūristus, cer domē.

Projekts tika īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansējumu. Domes pārstāve aģentūru LETA informēja, ka projekta kopējās izmaksas ir 150 278 eiro, kur publiskais finansējums ir 22 500 eiro, bet Kandavas novada domes līdzekļi - 127 778 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)