Banner 980x90

Pabeigti apjomīgākie būvdarbi Zemgales rajona tiesas namā Tukumā

Rīga, 11.sept., LETA. Pabeigti apjomīgākie būvdarbi Zemgales rajona tiesas namā Tukumā, aģentūru LETA informēja būvfirma "Velve".

Tiesu nama rekonstrukcijas un paplašināšanas projektu īsteno pilnsabiedrība "Velve un Campaign", un projekta ietvaros tiek atjaunota esošās ēkas fasāde, uzlabota tās funkcionalitāte, kā arī līdz 1500 kvadrātmetriem paplašināta tiesas telpu kopējā platība.

Zemgales rajona tiesu nama Tukumā rekonstrukcijas un jaunbūves celtniecības projekta kopējās izmaksas lēšamas 1 918 861,12 eiro apmērā. Plānots, ka būvniecība tiks pabeigta 2019.gada pirmajā ceturksnī.

Zemgales rajona tiesu nama Tukumā rekonstrukcija un jaunās piebūves celtniecība ir viens no trim VAS "Tiesu namu aģentūra" (TNA) pērn aizsāktajiem projektiem, kas top vienlaicīgi ar objektiem Jēkabpilī un Ventspilī, kopā veidojot līdz šim vērienīgākos būvapjomus Latvijas tieslietu vēsturē. Saskaņā ar būvprojektu vēsturiskajai tiesas ēkai, kas durvis vērusi 1882.gadā, tiek veikta fasādes rekonstrukcija, iekštelpu pārplānošana un pārbūve, kā arī jaunas kanalizācijas, ūdenspiegādes, vājstrāvu un elektroapgādes sistēmu izbūve un siltumtrases nomaiņa.

Liela daļa darbu jau paveikta: izbūvēti ārējie tīkli - ūdensvads, kanalizācija un siltumtrase, pabeigts ēkas karkass (fibo un dzelzsbetona pārsegumi) un jumta karkass. Joprojām turpinās fasādes siltināšanas un stiklotās fasādes  konstrukcijas montāžas darbi.

"Esam gandarīti par darbu virzību. Jau šobrīd iespējams aplūkot izremontētās telpas vecās ēkas pirmajā stāvā, kur iekārtosies tiesas darbinieki, atbrīvojot pārējās telpas remonta veikšanai. Vissarežģītākais uzdevums ir piemēroties tiesas darbībai - kamēr notiek tiesas sēdes, visi būvniecības darbi tiek apturēti, lai ievērotu klusumu vecajā ēkā. Izremontētajās telpās nomainīti visi inženiertīkli, papildus izbūvēta ventilācija un kondicionēšanas sistēma, kuras nebija pirms remonta. Pozitīvas pārmaiņas piedzīvojusi arī vecās ēkas fasāde, kurai saskaņā ar būvprojektu paredzēta atjaunošana, neveicot pārbūvi," sacīja SIA "Velve" valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns.

Līdzšinējās tiesas telpas tiek rekonstruētas un paplašinātas, lai jau tuvākajā nākotnē varētu nodrošināt mūsdienīgu un ērtu vidi tiesas apmeklētājiem un darbiniekiem. Kopš 2018.gada pavasara Zemgales rajona tiesu namā Tukumā, saglabājot tiesas ēkas vēsturisko apjomu un vizuālo tēlu, pārplānotas iekštelpas, izbūvētas darbinieku, konvoja un apmeklētāju ieejas, labiekārtota tiesu nama infrastruktūra, paaugstināta energoefektivitāte un veikta virkne citu apjomīgu darbu. Tāpat līdzās jau esošajai ēkai, top piebūve 556 kvadrātmetru platībā, kur atradīsies tiesu nama kanceleja, lasītava un apspriežu telpa aizstāvībai, izbūvētas jaunas kameras nodrošinot apsūdzēto īslaicīgās uzturēšanās ērtības tiesas ēkā, sadzīves telpa konvoja vajadzībām un uzlabota tiesu nama vides pieejamība, izbūvējot liftu piekļuvei otrā stāva paredzētajām tiesas zālēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)