Banner 980x90

Nepieciešamo remontdarbu veikšanai apzina Tukuma grantēto ielu stāvokli

Jelgava, 2.janv., LETA. Tukumā notiek grantēto ielu tehniskā stāvokļa izvērtēšana, lai noteiktu nepieciešamos remontdarbus, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Pašvaldība saņēmusi vairākas sūdzības no iedzīvotājiem par grantēto ielu slikto stāvokli, jo ielas Tukuma privātmāju rajonos kļuvušas teju neizbraucamas.

Pašvaldībā skaidro, ka bedru veidošanos uz grantētajām ielām ietekmējuši laikapstākļi, jo ir ļoti liels nokrišņu daudzums, kas traucē savlaicīgi veikt greiderēšanas un ielu sakārtošanas darbus, līdz ar to grantēto ielu stāvoklis pilsētā strauji pasliktinās. Labvēlīgos laika apstākļos ielas tiek greiderētas, taču, ņemot vērā pārlieku lielo mitrumu, ir apgrūtināta gandrīz visu grantēto ielu kvalitatīva uzturēšana. Pastiprināti bedres veidojas pat tajās vietās, kur grantētais ielas posms savienojas ar asfaltēto.

Plānots, ka 2018.gada pašvaldības budžetā tiks paredzēti līdzekļi grants ceļu un ielu rekonstrukcijas programmai. Taču pašvaldībā uzsver, ka pirms asfalta seguma ieklāšanas, kas ir labākais situācijas risinājums, nepieciešams veikt virkni priekšdarbu, lielākoties ielām ir nepieciešams izveidot lietus ūdens noteci, rokot grāvjus vai izbūvējot lietus ūdens kanalizāciju, kā arī veikt ielu nestspējas paaugstināšanas darbus.

Pašlaik notiek visu Tukuma grantēto ielu tehniskā stāvokļa izvērtēšana. Katrai ielai tiek meklētas piemērotākās remonta metodes, nosakot nepieciešamos darbus ielas stāvokļa uzlabošanai. Ielas, kurās 2018.gadā plānoti remontdarbi, būs zināmas pēc 2018.gada budžeta apstiprināšanas janvāra domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)