Banner 980x90

Nekvalitatīvi izveidotās siltumtrases Kandavā būvnieks sola salabot līdz maija beigām

Jelgava, 14.marts, LETA. Defektus Kandavā izbūvētajās siltumtrasēs SIA "Monum" apsolījis novērst līdz maija beigām, aģentūru LETA informēja Kandavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Šupstika.

Siltumtrašu būvnieki ir iesnieguši konkrētu defektu un nepilnību novēršanas laika grafiku un paskaidrojumus par konstatētajām nepilnībām. SIA "Monum" pašvaldību informēja par gatavību novērst būvprojektā konstatētos defektus un nepilnības, skaidroja Šupstika. Dokumentācijas sakārtošana tiks sākta šomēnes, savukārt darbs pie būvobjektā konstatētajiem defektiem tiks sākts, tiklīdz iestāsies darbiem piemēroti laikapstākļi.

Visi ekspertīzes atzinumā konstatētie defekti un nepilnības, veicot objekta apskati un sastādot savstarpēju aktu, būvdarbu veicējam SIA "Monum" ir jānovērš par saviem līdzekļiem atbilstoši iesniegtajam laika grafikam. Darbus plānots pabeigt līdz maija beigām.

Uzraudzību veiks SIA "Firma L4" būvuzraugi.

Jau vēstīts, ka Kandavas novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi", pamatojoties uz būvniecības ekspertīzes rezultātiem, lūgusi labot defektus pilsētā izbūvētajās siltumtrasēs.

Ekspertīzi AS "Inspecta Latvia" veica, jo jaunā sasaukuma Kandavas novada dome lēmusi veikt pilsētas siltumtrašu pārbūves kvalitātes pārbaudi, jo tai neesot pārliecības, ka projekts, kas izmaksājis vairāk nekā vienu miljonu eiro, īstenots kvalitatīvi.

Ekspertīzē konstatēts, ka projekta realizācijas laikā bez pamatojuma ir veiktas būvdarbu apjomu izmaiņas, kas tika izdarītas, neievērojot līguma noteikumus - neveicot izmaiņu izvērtējumu no būvuzrauga puses. Tāpat noskaidrots, ka būvdarbi veikti, nenodrošinot visas tehniskajā specifikācijā norādītās prasības attiecībā uz metināšanas personālu, nepieciešamo dokumentāciju un pārbaudēm. Vairāki būvdarbi veikti bez darba aktiem, tāpat labiekārtošanas darbiem konstatēti lokāli defekti un neatbilstoša darbu kvalitāte.

Tāpat ekspertīzē noteikts, ka, veicot siltummezglu izbūvi, pieļautas atkāpes no būvnoteikumu un būvizstrādājumu ražotāju montāžas instrukcijām, turklāt sagatavotā izpilddokumentācija daļēji neatbilst normatīvo aktu prasībām, bet siltummezglu shēmas daļēji neatbilst faktiski uzstādītajām iekārtām.

LETA jau ziņoja, ka SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" siltumtrašu pārbūvi un izbūvi Kandavā sāka vēl iepriekšējā domes sasaukuma laikā, 2016.gada oktobrī. Darbus līdz 2017.gada septembrim veica SIA "Monum" un tie izmaksāja 1 008 982 eiro.

Būvdarbu veikšanas laikā pašvaldības komunālajā uzņēmumā vairākkārt mainīta valde un tika noslēgtas vienošanās par grozījumiem būvdarbu iepirkuma līgumā, pagarinot būvdarbu veikšanas termiņu un grozot darba apjomus. Tāpēc domei neesot pārliecības, vai projekts veikts atbilstoši projekta specifikācijai, jo iztrūkst būvdarbu foto un video fiksāžas, par ko sākotnēji bija vienojusies SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" ar būvnieku. Tāpat jau būvniecības laikā būvniekiem un būvuzraugam tika aizrādīts par būvprojektam neatbilstošu materiālu izmantošanu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka projekta īstenošanas laikā SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" bijuši trīs vadītāji - Egils Bariss, Pēteris Krampītis un Jānis Zandbergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)