Banner 980x90

Nedēļas nogalē Jaunmoku pilī pasniegs gada balvas medniecībā

Jelgava, 29.marts, LETA. 1.aprīlī Jaunmoku pilī tiks godināti "Gada balvas medniecībā" laureāti, aģentūru LETA informēja Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis.

Godinājumu par mūža ieguldījumu medniecībā saņems Andris Jaunbērziņš par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu medību šaušanas sporta attīstībā, jauno mednieku apmācību organizēšanā un atbalstīšanā, Uldis Krūmiņš par nozīmīgu ieguldījumu vilku medību paņēmienu izkopšanā un unikālo prasmju popularizēšanā visos valsts reģionos, kā arī Vitauts Gaross - mežzinātņu doktors, vairāk nekā 440 publikāciju autors, septiņu grāmatu autors un līdzautors, savulaik Mednieku un makšķernieku biedrības Medību sekcijas vadītājs

Balva "Par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā Latvijā" tiks pasniegta Rudītei Vasilei un Vilnim Jaunzemam par medību jomas popularizēšanu jauniešu vidū, medību šaušanas prasmju veicināšanu un sabiedriski aktīvu Latvijas medniecības stiprināšanu.

Par īpašiem nopelniem vietējā - Latvijas reģionu - mērogā tiks apbalvoti desmit ievērojami mednieki, kas ar savu darbu, piemēru un atbildīgu rīcību ir veicinājuši medību jomas izaugsmi. Nominācijā "Par nozīmīgu ieguldījumu reģionā" gada balvas medniecībā saņems Māris Bondars Sēlijā, Ēriks Lorencs Ziemeļkurzemes reģionā, Mundis Žviriņš Ziemeļaustrumu reģionā Gints Kaktiņš un Aizputes mednieku klubu apvienība Dienvidkurzemes reģionā, Aleksandrs Stepiņš un mednieku klubs "Andrupenes mednieks" Dienvidlatgalē, Ilmārs Štāls Austrumlatgales reģionā, Ilmārs Grudulis Madonas reģionā, Rimants Zeltzaķis Zemgalē, Egons Kļaviņš Ziemeļvidzemes un Modris Lilenblats Rīgas reģionā.

Baumanis ir pārliecināts, ka Latvijas medniecība un tās tradīcijas ir valsts kultūrvēsturiskais mantojums, ko raksturo saudzīga attieksme pret dabu, zināšanas un pieredze, kas pēctecīgi tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi.

"Gada balva medniecībā" tika iedibināta kā augstākā atzinība par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā un medību popularizēšanā Latvijas un vietējā mērogā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)