Banner 980x90

Neapmierināti ar Tukuma novada domes izpilddirektora darbu, septiņi domnieki lūdz atskaiti par viņa veikumu

Jelgava, 28.dec., LETA. Septiņi Tukuma novada domes deputāti pieprasījuši domes priekšsēdētājam Ērikam Lukmanam ("Tukuma pilsētai un novadam") sniegt informāciju par pašvaldības izpilddirektora Māra Rudaus-Rudovska paveikto pēdējos mēnešos, jo uzskata, ka izpilddirektors nepilda darba pienākumus, noskaidroja aģentūra LETA.

Domē saņemts deputātu Agra Zvaigzneskalna (LZP), Kaspara Liepas (LZP), Reiņa Duksīša (LZP), Gunas Rozes (VL-TB/LNNK), Ilvara Ozoliņa (VL-TB/LNNK), Daigas Rečas (NSL) un Edmunda Grīnberga (NSL) pieprasījums, ar kuru deputāti lūdz sagatavot un izsniegt pašvaldības izpilddirektora darba līguma un amata apraksta kopiju, darba laika uzskaites atskaiti pa dienām, norādot, kādi darbi veikti katrā dienā laika posmā no 1.septembra līdz 30.novembrim, kā arī pašvaldības izpilddirektora paskaidrojumu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka minētie deputāti pēc pašvaldību vēlēšanām neatbalstīja Lukmana kandidatūru domes priekšsēdētāja amatam.

Savu pieprasījumu deputāti pamato ar domes iestāžu darbinieku un vēlētāju novērojumiem, ka Rudaus-Rudovskis nepiedalās domes sēdēs, nevienam neesot zināms, kur viņš atrodas un ar ko nodarbojas darba laikā. Pieprasītā informācija nepieciešama deputāta pienākumu veikšanai, izvērtējot amatpersonas atbilstību amatam, kā arī lemšanai par turpmāko rīcību, skaidro pieprasījuma autori.

Dome lēmusi, ka visi pieprasītie dokumenti jāsagatavo līdz rītdienai, 29.decembrim.

Rudaus-Rudovskis sarunā ar aģentūru LETA deputātu pieprasījumu sauca par politisko cīņu, uzsverot, ka daļa deputātu gatavojoties startam Saeimas vēlēšanās, tāpēc viņiem "jābūt aktīviem". Pārmetumus viņš pilnībā noraida.

"Varu uzrādīt visu, ko esmu darījis," pauda izpilddirektors, piebilstot, ka viņam nav skaidrs, ko viņš nav izdarījis. Rudaus-Rudovskis ir pārliecināts, ka viņam nav jāatrodas darba vietā 24 stundas septiņas dienas nedēļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)