Banner 980x90

Mūsdienīgs televizors visām prasībām – kādu izvēlēties?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mūsdienās televizors ir neatņemams mājokļa aprīkojums. Nereti tikai pie tā var sapulcēt visu ģimeni, taču kā rīkoties, ja katram ir atšķirīgas iemīļotākās TV pārraides? Iegādāties vēl vienu. Par labākā televizora izvēli konsultē speciālisti no viedveikala 1a.lv!

Populārākie televizoru ražotāji
Televizors ir pirkums ilgam laikam, tādēļ gribas atrast vajadzībām, kvalitātei un cenai atbilstošāko. Ražotāji pārsvarā specializējas uz konkrētiem standartiem, tādēļ kopā ar 1a.lv iepazīsti populārākos no tiem:
• LG – izcila attēla kvalitāte un spilgtas krāsas, pārdomātas tehniskās detaļas un moderns dizains. Pateicoties 4K izšķirtspējai, filmu vakari aizritēs mājās, nevis kino teātrī;
• Samsung – inovācijas un kvalitatīvs attēls kombinācijā ar teicamu skaņas sistēmu. Plānais TV dizains radīs realitātes efektu, veroties ekrānā;
• Philips – izcils dizains, kvalitatīvs attēls un ērta lietošana. Pateicoties gaismas raidīšanai no vairākām pusēm, attēls veidosies daudz dimensionāls;
• Sony – spilgts krāsu kontrasts, multi dimensionāla skaņa un skaists attēls arī no televizora sāniem. Piemērots televizors tiem, kam patīk baudīt arī skaņu;
• Manta – cenas ziņā draudzīgs un energo efektīvs zīmols, saglabājot labu skaņas un attēla kvalitāti ar HD izšķirtspēju. Veikalos nopērkami arī mazāka izmēra, kas piemēroti guļamistabai vai virtuvei.

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv


Protams, katram ražotājam ir dažādi televizoru modeļi, kas atšķiras pēc vairākiem parametriem. Uzzini vairāk par tiem!

Televizora parametri
Mūsdienīgiem televizoriem ir neskaitāmi daudz jaunu funkciju, kas skatīšanās pieredzi padarīs vēl patīkamāku. Kam noteikti vērts pievērst uzmanību?

Elektroenerģijas patēriņa klase
Energoefektivitātes skalā televizori tiek iedalīti no G līdz A+++ klasei. G ir sarkanā jeb klase, kas patērē visvairāk elektroenerģijas, savukārt A jeb zaļā klase - mazāk, ietaupot naudu par elektrību.

Ekrāna izšķirtspēja
Izšķirtspēja gādā par attēla un teksta dzidrumu. Jo lielāka izšķirtspēja, jo skaidrāks un precīzāks attēls. Šobrīd veikalos nopērkami televizori ar Full HD un Ultra HD izšķirtspēju, kas pārsniedz 1000 pikseļus.

Kontrasts
Kontrasts atbild par attēla asumu. Jo lielāks kontrasts jo skaidrāk varēs salasīt tekstu uz attēla, piemēram, subtitrus.

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
3D funkcija
Šī funkcija ar speciālām 3D brillēm ļauj vērot trīs dimensiju attēlu, radot lielāku realitātes izjūtu. Noderīga funkcija, ja esi kaislīgs filmu un mājas kino vakaru fans.

Smart TV
Šī ir opcija, kas ļauj lietot dažādas televizorā iestrādātas aplikācijas, piemēram, YouTube, Facebook, Twitter u.c. Daudz ērtāk nekā pieslēgt datoru, lai uz lielā ekrāna vērotu smieklīgus video.

Interneta pārlūks
Tieši tāpat kā datorā Tu vari izmantot interneta pārlūku, lai sērfotu internetā un aplūkotu sev interesējošās mājaslapas. 

HDMI pieslēgums
Savienojums, lai televizoram pieslēgtu DVD, datoru vai citu ierīci, kas atbalsta HDMI. Iespējams, mūsdienās vairs ne tik aktuāla opcija, pateicoties Smart TV funkcijām.

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
Ambilight
Tas ir televizora aizmugures apgaismojums, kas izstaro gaismu uz sienas aiz televizora. Šāds apgaismojums radīs realistiskāku attēlu.

Ekrāna izmērs
Šobrīd ļoti svarīgs parametrs, jo kurš gan vēl skatīties filmu mazā ekrānā? Izmērs tiek mērīts collās pa ekrāna diagonāli. 1 colla ir 2,54cm, un mūsdienās televizoru neizvēlas mazāku par 43 collām.

Ja Tev ir papildu jautājumi par televizora izvēli, droši uzdod tos 1a.lv speciālistiem mājaslapā www.1a.lv, izmantojot tiešsaistes čata funkciju lapas kreisajā apakšējā stūrī! Pateicoties regulārām atlaidēm, šajā interneta veikalā Tu vari iegādāties televizoru par iepriecinošu cenu. Ieskaties un baudi TV pārraides uzlabotā kvalitātē!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)