Banner 980x90

Ministrija un LVC Tukuma novada pašvaldībai sola meklēt finansējumu ceļu uzturēšanai

Jelgava, 2.maijs, LETA. Satiksmes ministrija (SM) un VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), atbildot uz Tukuma novada pašvaldības aicinājumu risināt situāciju uz valsts grants ceļiem, sola meklēt risinājumus finansējuma piesaistei ceļu uzturēšanai, liecina pašvaldības publiskotās atbildes.

SM savā atbildē skaidro, ka grozījumi likumā "Par autoceļiem" paredz pakāpenisku finansējuma pieaugumu autoceļiem. Tāpat sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) tiekot meklēti arī citi risinājumi līdzekļu piesaistei autoceļu uzturēšanai, pārbūvei un atjaunošanai. Līdzīgu skaidrojumu savā vēstulē sniedzis ar uzņēmums LVC.

Ministrija savā vēstulē, kas saskaņota ar FM un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, norāda arī, ka šopavasar LVC Tukuma nodaļas pārvaldīšanā esošajos autoceļos ar greideri ir izlīdzināti ceļi teju 2224 kilometru garumā. SM informēja arī, ka daļa autoceļu ar grants segumu ir avārijas stāvoklī. Kopumā par tādiem Tukuma pusē atzīti teju 286 kilometri.

Savukārt LVC skaidroja, ka defektu novēršana uz ceļiem pavasarī nebija iespējama, jo pēdējā ziemā bija raksturīgi bieži atkušņi, kas aizraisīja defektus uz grants ceļiem. LVC norāda, ka šī problēma bija uz visiem ceļiem neatkarīgi no īpašnieka.

Tāpat gan LVC, gan SM atsaucas uz Ceļu satiksmes noteikumiem, aicinot autovadītājus braukt ar ātrumu, ņemot vērā arī ceļa un meteoroloģisko stāvokli.

Pašlaik valsts vietējo autoceļu uzturēšanai 2017.gada programmā paredzēti darbi par 9,5 miljoniem eiro, vēstulēs pauda SM un LVC.

Jau vēstīts, ka martā ar lūgumu steidzami izvērtēt valstī izveidojušos situāciju valsts autoceļu ar grants segumu stāvokli un to uzturēšanas kvalitāti pie valsts un nozares vadības vērsies Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Vēstulē minēts, ka nepieciešams steidzami rast valsts mēroga risinājumu normatīvo aktu prasību izpildei autoceļu pārvaldīšanā, novirzot finansējumu autoceļu sakārtošanai, lai novērstu ārkārtas stāvokli, un izveidotu ilgtspējīgu sistēmu, kurā valsts autoceļu sakārtošanas programmās plānošanas reģionu iesniegtajiem valsts autoceļiem tiek atrasts un novirzīts finansējums.

Tāpat ziņots, ka Bauskas novada deputāti nolēma aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)