Banner 980x90

Līdz nākamā gada beigām plānots restaurēt Tukuma katoļu baznīcas ērģeles

Jelgava, 21.jūn., LETA. Par godu valsts simtgadei līdz 2018.gada beigām plānots restaurēt Tukuma Romas katoļu baznīcas ērģeles, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada domē.

Šodien domes ārkārtas sēdē deputāti lēmuši piešķirt Tukuma Sv.Stefana Romas katoļu draudzei 1700 eiro, kas tiks izlietoti ērģeļu tehniskajam novērtējumam, izpētei un restaurācijas programmas sagatavošanai.

Draudze līdz 2018.gada beigām vēlas īstenot apjomīgu projektu - ērģeļu restaurāciju. Projektu plānots sadalīt vairākos secīgos posmos, kur pirmais posms paredz veikt profesionālu un kvalitatīvu ērģeļu pirmsrestaurācijas izpēti un sagatavot instrumenta restaurācijas programmu saskaņā ar starptautisko un valsts likumu regulējumu. Izpētes darbi plānoti līdz līdz 31.augustam.

Kopumā izpētei nepieciešami 2880 eiro, no kuriem 500 eiro ir Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzfinansējums, draudzes pašfinansējums ir 680 eiro, bet dome no pašvaldības budžeta lēmuši piešķirt 1700 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)