Banner 980x90

Līdz 2023.gadam plāno uzlabot četru Tukuma izglītības iestāžu mācību vidi

Jelgava, 29.marts, LETA. Piesaistot Eiropas fondu līdzekļus, līdz 2023.gadam plānots uzlabot Tukuma 2.vidusskolas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Tukuma 2.pamatskolas un Tukuma Birznieka-Upīša 1.pamatkolas mācību vidi, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Tukuma 2.vidusskolā paredzēta pilnīga ēkas pārbūve. Īstenojot projektu, sākumskolas klases, kuras atrodas ēkā Spartaka ielā 2a, tiks pārceltas uz Raudas ielu 16. Skolas ēka Raudas ielā tiks pārbūvēta, izveidojot ergonomisko vidi - tiks iegādātas mēbeles un aprīkojums, pārbūvēta ventilācijas sistēma un uzlabots apgaismojums. Skolas ēkā tiks izveidots datortīkls un modernizēts jau esošais, katrā mācību telpā būs bezvadu interneta pieslēgums. Plānots arī iegādāties nepieciešamo aprīkojumu - datorus skolēniem un skolotājiem, programmatūras, digitālos mācību līdzekļus un tehnoloģijas.

Tāpat tiks pārbūvēts Tukuma 2.vidusskolas sporta stadions, kas pašlaik ir kritiskā stāvoklī. Pēc pārbūves stadions tiks izmantots vairāku izglītības iestāžu vajadzībām.

Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Tukuma 2.pamatskolā un Tukuma Birznieka-Upīša 1.pamatkolā tiks ieviesti jauni informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumi. Dabaszinātņu kabinetiem plānots iegādāties jaunu aprīkojumu un mēbeles.

Projekts ir vērienīgs un darbietilpīgs, to plānots īstenot līdz 2023.gadam. Patlaban tiek apzinātas skolām nepieciešamās informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un tiek gatavots projekta iesniegums, kas līdz 31.jūlijam tiks iesniegts Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, skaidroja pašvaldības projektu vadītāja Aiga Priede.

Būvdarbus plānots sākt ne ātrāk kā 2018.gada vasarā.

Projekta "Tukuma vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" izmaksas būs zināmas, kad noslēgsies iepirkumi un projektēšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)