Banner 980x90

Levits: Latvijā ir pārāk vājas partijas, kas orientētas uz varas saglabāšanu

Latvijā politiskās partijas ir pārāk vājas, uzskata Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" viņš norādīja, ka Latvijas partijām nav attīstīta iekšējā demokrātija un tās ir orientētas uz varas saglabāšanu.

Turklāt politiķi pārāk daudz domājot par taktiku, nevis par saturu. Tas neesot labi, jo taktika noēdot visu deputāta enerģiju un saturam neatliek laika.

Levits piebilda, ka Latvijā cilvēki nezina kāda ir konkrētās partijas transporta vai veselības politika, taču zina, kas ir tās sponsors.

Levits piektdien, 12.jūnijā, organizē priekšlasījumu ar diskusiju par tēmu "Politiskā kultūra Latvijā - kā to vērtēt un kā to uzlabot", aģentūru LETA informēja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Levits uz diskusiju aicina gan interesentus, gan savus atbalstītājus Valsts prezidenta amata kandidātu priekšvēlēšanu cīņā, kas tikko kā noslēgusies.

Priekšlasījums ir paredzēts kā noslēgums Valsts prezidenta vēlēšanām, kur cīņai par augsto amatu pagājušajā nedēļā ir pielikts punkts. Levita kandidatūra uz Valsts prezidenta amatu ieguva lielu sabiedrības atbalstu un viņu kā Valsts prezidentu vēlējās redzēt daudzi tūkstoši cilvēku, balsojot par savu favorītu televīzijas, radio, laikrakstu un interneta aptaujās un vēlēšanu dienā sarīkojot atbalsta akciju pie Saeimas nama, norāda Ozoliņa.

"Devītā Valsts prezidenta vēlēšanas deva jaunu impulsu sabiedrībai - aktīvi iestāties par kvalitatīvāku demokrātiju. Šim mudinājumam ir jākļūst arvien spēcīgākam un jāiet plašumā. Ja sabiedrībai būs griba un skaidri mērķi, Latvijā demokrātija kļūs kvalitatīvāka, kā rezultātā uzlabosies arī sabiedrības dzīves kvalitāte. Ceru, ka aizvadītās prezidenta vēlēšanas un mana kandidatūra pretendentu cīņā būs paliekoša virsvērtība un vienlaikus arī ticība," pauž Levits, pateicoties atbalstītājiem un ievadot gaidāmo diskusiju.

Diskusija norisināsies Latvijas Kara muzeja Konferenču zālē Rīgā, Smilšu ielā 20.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)