Banner 980x90

Kurzemes ielas rekonstrukcijai Tukuma novada pašvaldība aizņemsies 1,5 miljonus eiro

Jelgava, 29.jūn., LETA. Kurzemes ielas rekonstrukcijai Tukuma novada pašvaldība aizņemsies 1 587 891 eiro, lēmusi novada dome.

Šonedēļ novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") deputātus informēja, ka darbi ielā jau sākušies. Pašlaik tiek īstenota rekonstrukcija pirmā un ceturtā kārta. Pirmā kārta ietver darbus no Talsu ielas līdz Progresa ielai, paredzot lokveida krustojumu Talsu, Kurzemes, Tirgus ielas krustojumā un veicot satiksmes drošības uzlabojumus Kurzemes, Pavārkalna, Mednieku un Mazās Smilšu ielas krustojumā. Savukārt ceturtajā kārtā paredzēta lietusūdens kanalizācijas izbūve uz Putniņu ielu, atrisinot lietus ūdens novadīšanas problēmu un teritoriju applūšanu Kurzemes ielā un visā pilsētas centrā.

Būvdarbus veic SIA "Strabag", un nepieciešamais finansējums abu kārtu īstenošanai ir 2 117 189 eiro, no kuriem aizņēmuma līdzekļi ir 1 587 891 eiro, bet pašvaldības ieguldījums - 529 297 eiro. Kredītu Valsts kasē dome lēma ņemt uz 20 gadiem.

Nākamās divas darbu kārtas pašvaldība varētu īstenot turpmākajos gados, pretendējot uz valsts atbalstu.

Saskaņā ar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa sniegtajiem datiem Kurzemes ielā ir visaugstākais ceļu satiksmes negadījumu skaits Tukumā. 2017.gadā izstrādātajā Tukuma satiksmes organizācijas un drošības uzlabošanas, transporta infrastruktūras attīstības koncepcijā 2017.-2023.gadam Kurzemes ielas pārbūve ir noteikta kā pašvaldības autotransporta infrastruktūras prioritāte ielas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ.

Jau vēstīts, ka tranzītielas rekonstrukcijai dažādu iemeslu dēļ nav izdevies piesaistīt Eiropas fondu finansējumu, un pašvaldība plāno darbus veikt par saviem un valsts budžeta līdzekļiem. Lukmans stāstīja, ka ielas pārbūves tehniskā projekta izstrāde sākta jau 2015.gadā, jo bija nepieciešami daudzi saskaņojumi ar blakus esošos īpašumu saimniekiem par brauktuves, iebrauktuvju, celiņu un komunikāciju izbūvi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)