Banner 980x90

Ķemeru parka administrācija neiebilst pret jaunas augstsprieguma līnijas izbūvi

Ķemeru nacionālā parka administrācija atbalsta jaunas augstsprieguma līnijas izbūvi parka teritorijā, aģentūrai LETA apliecināja Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas direktors Andris Širovs.

Viņš skaidroja, ka administrācija ir pārliecināta par līnijas izbūvi dabai draudzīgā veidā, jo pirms izbūves darbiem tiek veikts ietekmes uz vidi novērtējums, piesaistot dažādus ekspertus. Vienīgais diskutējamais jautājums pašlaik būtu augstsprieguma līnijas balstu iederība parka vidē, izvērtējot to plānoto augstumu.

Vērtējot parka ieguvumus pēc līnijas izbūves, Širovs spriež, ka parkam būtisku ieguvumu no tā nebūs, tāpat nebūšot arī zaudējumu. Toties tā būs zināma stabilitāte apkaimes iedzīvotājiem, kuriem jaunā līnija radīs drošību par elektroenerģijas piegādi. "Tāpat arī, piemēram, vētras radītos bojājumus varēs ātrāk novērst," sprieda Širovs. Viņš arī norādīja, ka pašreizēja līnija ar laiku tāpat nokalpotu un būtu nepieciešams izbūvēt jaunu.

Jau ziņots, ka jaunu augstsprieguma līniju Ķemeru nacionālā parka teritorijā būvēs dabai draudzīgā veidā, aģentūru LETA informēja AS "Augstsprieguma tīkls".

Elektropārvaldes līnijas "Kurzemes loks" trešā posma, kam saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu noteikts nacionālo interešu objekta statuss, projektēšanas un būvniecības darbus plānots sākt tikai pēc augsti kvalificētas inženiertehniskās izpētes, un visi darbi tiks veikti dabai maksimāli draudzīgā veidā.

Piedāvātos elektropārvaldes līnijas būvniecības risinājumus Ķemeru nacionālā parka teritorijā ar vairākiem papildu nosacījumiem jau akceptējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošā Dabas aizsardzības pārvalde, ar kuru arī turpmāk tiks saskaņotas visas projekta realizācijas gaitā veicamās darbības, savu atzinumu projektam ir devis arī Vides pārraudzības valsts birojs.

Veicot projekta ietekmes uz vidi izpēti, ir izstrādāts pasākumu kopums, lai kaitējums dabai Ķemeru nacionālā parka teritorijā projekta realizācijas gaitā būtu pēc iespējas mazāks. Ģeoloģijas doktora Jāņa Prola 2014.gadā veiktajā pētījumā atzīts, ka minētā projekta īstenošanā ir iespējama pasākumu kompleksa realizēšana, kas ļauj novērst potenciālos riskus Ķemeru-Jaunķemeru sulfīdus saturošo pazemes ūdeņu atradnes teritorijā, ja vien tiek veikta rūpīga inženiertehnoloģiskā izpēte, būvdarbu autoruzraudzība un būvuzraudzība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)