Banner 980x90

Kandavas novadā sākta Pūzurgravas apkārtnes attīrīšana

Jelgava, 8.dec., LETA. Kandavas novadā notiek Pūzurgravas apkārtnes attīrīšanas darbi, lai radītu labvēlīgāku vidi aizsargājamiem augiem, aģentūru LETA informēja projekta "Dabas aizsardzības plāna ieviešana Abavas senlejā" vadītāja Iveta Piese.

Ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Kandavas novada domes finansējumu notiek zālāju attīrīšana no krūmiem, lai dotu vairāk gaismas vērtīgiem un aizsargājamiem augiem Pūzurgravā un samazinātu aizaugumu kalnainajā pļavā. Darbi notiek etapos - vispirms izzāģē aizaugumus, tad iespēju robežās zarus un koksni ved projām. Īstenojot iecerēto, tiks attīrīta taciņa uz apkārtnes iedzīvotāju iecienīto avotiņu, pavērsies skaista ainava uz Abavas senleju.

Nākotnē Pūzurgravā paredzēts izveidot pastaigu taku ģimenēm pa visu pakalni līdz pat Kuršu pilskalnam.

Piese pauda, ka joprojām ir iedzīvotāji, kas turpina vest sadzīves atkritumus, vecos ābolus un pagrabu saturu uz Pūzurgravu.

Projektu īsteno biedrība "Abavas ielejas attīstības centrs" sadarbībā ar Kandavas novada domi.

Jau vēstīts, ka Kandavas novada pašvaldība, īstenojot Eiropas Savienības atbalstīto projektu, vēlas izveidot pastaigu taku Pūzurgravā, izbūvējot kāpnes, barjeru transporta kustības ierobežošanai, kā arī uzstādot informācijas stendu, soliņus un atkritumu urnas.

Projekta kopējās izmaksas ir 9927 eiro, no tiem publiskais finansējums ir 90% no attiecināmajām izmaksās jeb 8161 eiro.

Pūzurgrava ir viens no dabas objektiem Abavas senlejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)