Banner 980x90

Kandavas novada pašvaldība sadarbībā ar "Dardedzi" īstenos divas programmas

Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Piektdien, 23.septembrī, Kandavas novada pašvaldība un nodibinājums "Centrs Dardedze" vienojās par vairāku programmu īstenošanu skolēniem, kā arī ģimenēm ar bērniem, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Viena no programmām, kuru plānots īstenot, sadarbojoties ar Kandavas novada Izglītības pārvaldi, ir "Džimbas deviņu soļu drošības programma" pirmskolas un sākumskolas bērniem, kas māca bērniem personiskās drošības iemaņas saskarsmē ar citiem cilvēkiem - pazīstamiem, svešiem, vienaudžiem vai pieaugušajiem. Programmas laikā bērni izdzīvo dažādas situācijas, kuras palīdz bērniem uzzināt, kā atpazīt bīstamas situācijas, kā tajās rīkoties, pie kā vērsties pēc palīdzības. Visā Latvijā darbojas jau 134 Džimbas drošības programmas aģenti, kas savās pirmsskolas vai sākumskolas izglītības iestādēs īsteno programmu.

Otra programma, kuru plānots īstenot, sadarbojoties ar Kandavas novada Sociālo dienestu, ir "Sargeņģelis", kuras mērķis ir sniegt atbalstu vecākiem un bērniem krīzes situācijās. Programmā vecākiem tiek nodrošināta iespēja apmeklēt vecāku atbalsta grupas. Piederība grupai palīdz izvairīties no sociālās izolētības vai atstumtības, kas arī ir viens no riska faktoriem vardarbībai pret bērnu. Uz grupām vecāki nāk kopā ar saviem mazajiem bērniem un, kopīgi darbojoties, apgūst prasmes, kā ar mīlestību un izpratni audzināt savas atvases. Turklāt vecākiem ir iespēja papildināt savas sadzīves un praktiskās iemaņas - veselīgi gatavot ēst, mācīties galda kultūru, plānot līdzekļus, svinēt svētkus -, uzsver pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)