Banner 980x90

Kandavas novada domes priekšsēdētāja vietu tīko trīs no pieciem domē ievēlētajiem spēkiem

Jelgava, 6.jūn., LETA. Uz Kandavas novada domes priekšsēdētāja amatu pretendē trīs no pieciem domē iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Lielāko vēlētāju atbalstu vēlēšanās un četrus mandātus ieguva līdzšinējā domes priekšsēdētāja Alfreda Ķiegeļa pārstāvētā Latvijas Zemnieku savienība (LZS), taču arī Latvijas Zaļā partija (LZP) domē būs pārstāvēta ar četriem mandātiem.

LZP saraksta līdere, par homofobiju kritizētā Kandavas domes deputāte Inga Priede aģentūrai LETA apstiprināja, ka varētu pretendēt uz domes vadošo amatu, taču visu izšķiršot sarunas ar Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvjiem, kas domē ieguvuši trīs un divas deputātu vietas attiecīgi. Koalīciju ar LZS Priedes pārstāvētais spēks nav gatavs veidot.

Lai arī apvienība kopumā nav guvusi lielāko vēlētāju atbalstu, ambīcijas pretendēt uz vadošo amatu domē neslēpj arī pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Gunda Cīrule, kura, startējot LRA sarakstā, no vēlētājiem saņēmusi visvairāk balsu, pārspējot gan Priedi, gan domes priekšsēdētāju Ķieģeli. Taču precīzāk iespējamo sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem Cīrule vēl nekomentēja, jo "viss ir procesā".

"Jā, gribētāji ir arī no mūsu partijas," apstiprināja domes priekšsēdētāj vietniece un LRA saraksta līdere Leonārija Gudakovska, informējot, ka uz mēra amatu pretendē arī pārstāvji no LZS un LZP. Taču par visu vēl esot jāvienojas sarunās ar citiem politiskajiem spēkiem.

"Mums ir jāvienojas un jāstrādā, lai mums nepārmet, ka esam atrauti no cilvēkiem," pauda Gudakovska.

Izšķirošās balsis, lemjot par domes vadību, būs nacionālās apvienības un partijas "No sirds Latvijai" pārstāvjiem - katrs no politiskajiem spēkiem domē ieguvis divus mandātus.

"Ir cilvēki ar milzīgām ambīcijām, bet arī mums ir ambīcijas, lai šie cilvēku nebūtu," cīņu par priekšsēdētāja amatu komentēja partijas "No sirds Latvijai" deputāts Dainis Rozenfelds.

Viņš cer, ka partijas spēs vienoties par visiem pieņemamu kandidatūru, jo domei jārisina steidzami jautājumi, piemēram, par internātskolu, ko valsts pilnībā vēlas nodot pašvaldībai.

"Mums nav politisko cīņu, drīzāk personiskas. Mēs zinām, ko kurš ir darījis un kuram jādod pa pirkstiem," komentēja Rozenfelds.

Ar domes priekšsēdētāju Ķieģeli aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Jau vēstīts, ka 2017.gada pašvaldību vēlēšanās Kandavas novadā uzvarējusi LZS, iegūstot 24,73% vēlētāju balsu.

Par otro vietu Kandavas novadā norisinājās sīva cīņa. LZS seko Latvijas Zaļā partija, kur vēlēšanās ieguvusi 22,8% balsu, bet nedaudz mazāk - 22,7% balsu ieguvusi "Latvijas Reģionu Apvienība" (LRA).

Ceturtajā vietā ierindojusies "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kura šajās vēlēšanās ieguvusi 14,88% vēlētāju balsu, bet "No sirds Latvijai" ieguvusi 13,04% balsstiesīgo vēlētāju atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)