Banner 980x90

Kandavas novada budžets šogad par desmito daļu mazāks nekā pērn

Rīga, 13.marts, LETA. Kandavas novada pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad ieplānoti par vienu miljonu eiro jeb par desmito daļu mazāki, nekā tie sākotnēji bija plānoti 2018.gadam.

Pašvaldības 2019.gada ieņēmumi ir plānoti teju 9,8 miljonu eiro apmērā. Plānotie ieņēmumi ir par vienu miljoni mazāki, nekā 2018.gadam sākotnēji plānotie 10,8 miljoni eiro.

Pamatbudžeta galvenās ieņēmumu pozīcijas ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis 372 5627 eiro, dotācija no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda divu miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar nekustamā īpašuma nodokļa prognozi budžeta ieņēmumi no šī nodokļa būs 600 073 eiro.

Savukārt pašvaldības pamatbudžeta kopējie izdevumi ir plānoti 9,7 miljonu eiro apmērā.

Lielākais izdevumu īpatsvars budžetā ir atbalsts izglītībai - teju 48%. 133 089 eiro šajā budžeta sadaļā paredzēti izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanai. Vēl 255 851 eiro nepieciešami, lai noslēgti pirmsskolas izglītības iestādes "Zīļuks" energoefektivitātes projektu.

Teju miljons eiro budžetā atvēlēts sociālajai jomai. Dažādu veidu pabalstiem plānots tērēt 198 524 eiro. Sociālā dienesta telpās paredzēts nomainīt logus, veikt telpu remontus. Tāpat plānots pašvaldības atbalsts audžuģimenēm, Zantes ģimenes krīzes centram, SIA "Tukuma slimnīca".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)