Banner 980x90

Kandavas nodaļas biedri nav mainījuši lēmumu izstāties no "Vienotības"

Tukums24.lv
Tukums24.lv

Partijas "Vienotība" Kandavas nodaļas vadītāja un Kandavas novada domes deputāte Inga Priede un vēl vairāki nodaļas biedri nav mainījuši lēmumu izstāties no partijas un jau nosūtījuši savus iesniegumus, kas "Vienotības" birojā Rīgā varētu būt saņemti vakar, aģentūru LETA informēja Inga Priede.

Priede pastāstīja, ka kandavnieki nav mainījuši lēmumu izstāties, taču kopš 9.decembra pagājis laiks, kamēr visi starp svētku brīvdienām uzrakstīja savus iesniegumus, kurus bija paredzēts apkopot un nosūtīt kopā. Decembra beigās tas tika izdarīts, un, pēc Priedes rīcībā esošās informācijas, "Vienotības" birojā Rīgā kandavnieku iesniegumi varētu būt saņemti vakar, pēc kā tos acīmredzot izskatīs nākamajā partijas valdes sēdē.

Decembrī arī tika lemts par nodaļas likvidāciju, jo no partijas izstājās gandrīz visa nodaļa - 16 biedri, izņemot kādu neaktīvu biedru un Aigaru Štokenbergu, kurš nodaļas ikdienā vairāk bijis virtuāls biedrs un aktīvi Kandavas nodaļas darbā nav piedalījies, skaidroja Priede.

Viņa pauda, ka "Vienotību" pametušais kandavnieku kolektīvs jau esot saņēmis uzaicinājumus no citām partijām, taču vēl nav nolemts stāties konkrētā partijā. Patlaban vairākums bijušās nodaļas biedru esot paudis vēlmi turpināt sadarbību kopīgi, turklāt nodaļai bijis arī atbalstītāju loks, kuri nebija iestājušies partijā, un arī attiecības ar viņiem kā domubiedriem saglabājušās.

Patlaban visiem esot nepieciešams laiks apdomāties, un tad spriedīšot, vai veidot kādu jaunu apvienību, vai stāties citā partijā, skaidroja Priede.

Kā ziņots, par homofobiskiem izteikumiem agrāk kritizētā Inga Priede un vēl vairāki "Vienotības" Kandavas nodaļas biedri decembrī bija nolēmuši izstāsies no partijas, ziņoja LTV.

Priede sacīja, ka kopumā iesniegumus bija uzrakstījuši 16 partijas biedri, bet vairāki to izdarījuši jau pirms tam. Viņa šādu lēmumu skaidroja ar valdības demisiju un nepieņemamo attieksmi pret lauku reģioniem.

Savukārt "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars pirmdien, 4.janvārī, atgādināja par gadījumu, kad tika ziņots par vairāku Kandavas nodaļas biedru izstāšanos no partijas, - šāds iesniegums par izstāšanos vēl nebija saņemts.

Jau ziņots, ka arī viens no "Vienotības" Saldus nodaļas biedriem Māris Zusts aģentūru LETA iepriekš informēja, ka no partijas nolēmuši izstāties 18 Saldus nodaļas biedri. Iesniegumā partijas valdei viņi norāda, ka šādu lēmumu pieņēmuši, paužot savu neapmierinātību par Saldus nodaļas vadītāja, Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieka Didža Konuševska darbībām un nespējot pieņemt partijā notiekošo.

Savukārt Kampars, komentējot informāciju par 18 Saldus nodaļas biedru izstāšanos no partijas, norādīja, ka šajā nodaļā ir izveidojies personiskais konflikts starp vairākiem nodaļas pārstāvjiem, kam partija mēģinājusi rast risinājumu. Kampars arī teica, ka no Saldus nodaļas pārstāvjiem saņemts kopīgs iesniegums par izstāšanos no partijas, bet tagad septiņi no cilvēkiem, kas bija to parakstījuši, informējuši partiju, ka tas neatbilstot patiesībai.

Zusts, komentējot šo situāciju, norādīja, ka iesniegumu bija parakstījuši 18 cilvēki un tas ticis iesniegts partijas valdei. To, vai un kāpēc kādi no šiem nodaļas biedriem pēc tam pārdomājuši un atsaukuši savu izstāšanos, viņš nevarot komentēt. Vaicāts, vai nodaļas biedri pirms iesnieguma parakstīšanas nav tikuši kādā veidā maldināti, Zusts norādīja: "Kā viņi var tikt maldināti, ja iesniegumā viss ir skaidri uzrakstīts?" Ar pretenzijām saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par nodaļas biedru izstāšanos neviens pie Zusta neesot vērsies.

Iepriekš jau ziņots, ka līdzšinējā "Vienotības" Kandavas novada nodaļas vadītāja Priede bija uz laiku apturējusi savu darbību partijā. Pērn Priede vietnē "Twitter", runājot par politiķes Ilzes Viņķeles (V) darbību, pauda: "Viena joma jau bija un... tikai homoseksuālu likums prātā, par kuru laukos visi šokā." Diskusija turpinājās, un, atbildot uz tvītu par to, ka homoseksuāli cilvēki "bēg uz ārzemēm, kur homofobija nav norma", Priede rakstīja: "Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība."

Priedes izteikumi izpelnījās nosodījumu un kritiku, arī starp "Vienotības" biedriem. Pēc tam viņa savus tvītus izdzēsa. Vēlāk Priede izsūtīja partijas biedriem vēstuli, kurā apgalvoja, ka viņas izteikumi pārprasti. Viņa atvainojās tiem, kas izteikumus pārprata, un arī atsauca sevi no darba partijas valdē. Uz to brīdi līdzšinējās "Vienotības" valdes pilnvaru termiņš gan bija beidzies, un 6.decembrī tika ievēlēta jauna partijas valde, uz darbu kurā Priede nekandidēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)