Banner 980x90

Kandavas internātskolas saglabāšanai ievieš maksu par ēdināšanu un neuzņems topošos desmitklasniekus

Rīga, 8.febr., LETA. No 1.marta Kandavas internātvidusskolā dzīvojošajiem audzēkņiem vairs netiks nodrošinātas bezmaksas pusdienas, bet no 1.septembra izglītības iestāde neuzņems skolēnus 10.klasē, nolēmusi Kandavas novada dome.

Abi lēmumi saistīti ar izmaiņām Izglītības likumā, kas paredzēja, ka valsts internātskolas turpina finansēt tikai līdz 2018.gada beigām. Līdz šim visas izmaksas, kas saistītas ar internātvidusskolas darbības nodrošināšanu, sedza valsts, un skolēnu vecākiem līdzmaksājumi par sava bērna ēdināšanu Kandavas internātvidusskolā nebija jāveic.

Lai uzreiz neapgrūtinātu Kandavas internātvidusskolas izglītojamo vecākus vai citus izglītojamo aizbildņus, dome noteica, ka janvārī un februārī par saviem līdzekļiem nodrošinās audzēkņu ēdināšanu, tam budžetā atvēlot 107 238 eiro.

Lai neradītu slogu budžetam un spētu segt visas pašvaldības nepieciešamības, no marta izglītojamo ēdināšana noteikta par maksas pakalpojumu. Internātvidusskolas internātā paliekošo audzēkņu ēdināšanas maksa par brokastīm, launagu un vakariņām turpmāk būs 2,43 eiro dienā vienam skolēnam. Atvieglojums paredzēts Kandavas novada ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss, proti, pašvaldība līdzfinansēs 1,7 eiro, bet bērnu vecākiem būs jāsedz 0,73 eiro.

Tāpat, neizpildot prasības par minimālo skolēnu skaitu vidusskolas posmā, nolemts pārtraukt uzņemšanu internātvidusskola 10.klasē ar 2019./2020.mācību gadu.

Izglītības pārvaldei uzdots arī risināt jautājumu par skolas dienesta viesnīcas izmantošanu no jaunā mācību gada. Domē lēš, ka tās pakalpojumu varētu izmantot skolēni, kuri plāno sākt mācības 10.klasē. Līdz šim desmitklasnieki no attālākām novada vietām izvēlējušies Tukuma Raiņa ģimnāziju, kur tiek nodrošināts internāts, bet tagad dome cer, ka potenciālie skolēni izvēlēsies Kārļa Mīlenbaha vidusskolu Kandavā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)