Banner 980x90

Kā mēbeles, dizaina un gumijas paklāji, interjera priekšmeti un citi elementi var radīt patīkamu vidi uzgaidāmajā telpā?

Foto: Bigstockphoto.com
Foto: Bigstockphoto.com
Uzņēmuma uzgaidāmajai telpai ir interesants uzdevums. No vienas puses tas ir pusceļš uz galveno ierašanās mērķi, bet no otras puses – vieta, kur klienti pavada noteiktu laiku un gūst pirmo iespaidu par Jūsu uzņēmumu. Kā biroja uzgaidāmajā telpā izveidot ērtu un patīkamu vidi, lasiet tālāk!

Uzgaidāmā telpa ir uzņēmuma vizītkarte
Ienākot telpā, klientiem rodas priekšstats par Jūsu uzņēmuma tirgus situāciju, attieksmi pret klientiem, kā arī darbiniekiem.

Telpas iekārtojums ir viens no pirmajiem vēstījumiem, ko nododat klientiem par uzņēmuma jomu un darba metodēm, piemēram:
• investīciju uzņēmuma uzgaidāmās telpas noformējumā varētu būt izmantotas stikla sienas, radot "caurspīdīguma" un uzticamas sadarbības efektu;
• radoša uzņēmuma telpu iekārtojumā varat izmantot oriģinālus dizaina elementus, jau pirms tikšanās ar klientu atklājot savu īpašo darba stilu;
• ārsta uzgaidāmās telpas interjeram ir jārada miera izjūta, lai nesatrauktu pacientus pirms vizītes;
• reklāmas aģentūras telpu iekārtojumā var atļauties brīvāku un krāsaināku stilu, pavēstot klientiem, ka viņu projekti tiks nodoti oriģinālas un radošas komandas rokās.

Neatkarīgi no Jūsu uzņēmuma darbības veida, uzgaidāmajai telpai ir jābūt ērtai, komfortablai un "sagaidošai". Oriģināls un pārdomāts dizaina elements var radīt pozitīvu efektu un nospēlēt svarīgu lomu tālākās sadarbības izveidošanai. Piemēram, gumijas paklājiņi pie biroja durvīm radīs mājīgi un patikamu vidi.

Ērtas un funkcionālas mēbeles 
Uzgaidāmajā telpā parasti nav daudz mēbeļu - krēsli vai dīvāns, žurnālgaldiņš un administratora galds, bet katrai no tām ir svarīgs uzdevums. Jo mazāka ir telpa, jo vairāk jāpiedomā pie mēbeļu izkārtojuma. Papildus pamata mēbelēm neaizmirstiet par tādām iekārtām kā drēbju pakaramais statīvs un lietussargu žāvējamais grozs. Sniedziet saviem klientiem pilnu komfortu! 

Plānojot mēbeļu izvēli un izvietojumu telpā, ņemiet vērā apmeklētāju profilu un vajadzības: 
• ja telpā uzturas daudz apmeklētāju, krēsliem jābūt pietiekamā attālumā vienam no otra, lai nodrošinātu blakus sēdētājiem komfortablu privāto telpu;
• ja telpā bieži uzturas bērni, tad krēsliem un galdiem jābūt drošiem – ar noapaļotiem stūriem vai apvilktiem ar mīkstu un krāsainu audumu;
• ja Jūsu klientu vidū ir gados vecāki cilvēki, tad padomājiet, vai viņiem būs ērti sēdēt krēslos un viegli no tiem piecelties pēc sēdēšanas u.c.

Lai izvairītos no traumu gūšanas, uzgaidāmajā telpā jābūt drošai videi un neslīdošai grīdai, ko nodrošina, piemēram, paklāji ar gumijas pamatni. Vienlaikus paklājs var piešķirt telpai īpašu noskaņu vai vizuāli mainīt izmēru. Lasiet tālāk, kā vairāku telpas zonu iekārtošana, sienu krāsa, dizaina elementi un citi ieteikumi var palīdzēt izveidot patīkamu vidi!
Foto: Berendsen.lvFoto: Berendsen.lv


Dažādas telpas zonas 
Uzgaidāmajai telpai ir jābūt saistošai, interesantai un ērtai dažādiem cilvēkiem, tādēļ var noderēt atsevišķu zonu iekārtošana: 
• darba cilvēkiem – vieta privātu telefona zvanu veikšanai, kur pieejamas elektrības rozetes viedierīču pieslēgšanai, kā arī galds klēpjdatora novietošanai; 
• ģimenēm patiks, ja telpā būs paredzēta speciāla vieta bērniem – rotaļu stūrītis ar krāsojamām grāmatām, rotaļlietām vai tāfeli zīmēšanai, kā arī maināmie paklāji ar bērnu tematiku, piemēram, "Klasītes" vai "Cirks";
• jauniešus varētu uzrunāt kāda neformālāka zona ar sēžammaisiem un interaktīvu ierīču izmantošanas iespējām.

Lai saplānotu telpas iekārtojumu, pamēģiniet iejusties savu klientu ādā! Varbūt Jūsu klienti novērtētu relaksējošas masāžas krēslu, kur gūt mirkli miera ikdienas skrējienā?
Foto: Berendsen.lvFoto: Berendsen.lv
Krāsu psiholoģiskā ietekme 
Iekārtojot uzgaidāmo telpu, liela nozīme ir sienu, mēbeļu un interjera priekšmetu krāsas izvēlei, jo tā psiholoģiski ietekmē cilvēku sajūtas. Ir veikti daudzi pētījumi par katras krāsas ietekmi, piemēram:  
• zilā krāsa stimulē prātu un ofisa vidē nereti tiek atzīta par produktīvāko krāsu, tāpēc tā varētu būt īstā izvēle, piemēram, grāmatvedības uzņēmuma vai finanšu institūcijas uzgaidāmajā telpā;
• zaļā krāsa saistās ar dabu, rada harmoniju un nomierina, tādēļ tā lieliski derēs medicīnas iestādē vai vides uzkopšanas uzņēmumā;
• sarkanā krāsa tiek asociēta ar autoritāti un spēku, kā arī paaugstina produktivitāti fiziska darba veicējiem, tādēļ to telpu noformēšanai varētu izmantot apsardzes vai celtniecības uzņēmums, lai atspoguļotu darbinieku fiziskā spēka iespējas;
• ja vēlaties iekārtot skaistumkopšanas salonu, tad purpura krāsa varētu būt Jums piemērotākā, jo tā tiek saistīta ar radošumu, skaistumu, greznību, veselību un rūpēm;
• ja vēlaties radīt optimistisku noskaņu telpā, izmantojiet dzelteno krāsu. Tā iederēsies ceļojumu birojos u.c.

Pirms ņemiet rokā otu, pārbaudiet, vai izvēlētās krāsas ietekmes skaidrojums saskan ar Jūsu biznesa vēstījumu! 

Pietiekami daudz gaismas
Uzgaidāmajā telpā jābūt pietiekamam apgaismojumam, lai izvairītos no drūmas atmosfēras. Centieties pēc iespējas izmantot dabīgo apgaismojumu no logiem, kas veicina mieru. Tomēr, ja telpai nav logu, tad ierīkojiet gaismas ķermeņus tā, lai gaisma kristu no vairākiem leņķiem un izgaismotu katru telpas vietu. Tam noderēs gan sienas apgaismojums, gan stāvlampas, kas novietotas pie dīvāna.

Žurnāli un laikraksti 
Lai gaidīšanas laiku padarītu patīkamāku, novietojiet uz žurnālgaldiņa dažādus materiālus lasīšanai.

Izvēloties preses izdevumus, ņemiet vērā klientu intereses:
• bankas uzgaidāmajā telpā izvietojiet biznesa laikrakstus no dažādām pasaules valstīm;
• stilista uzgaidāmajā telpā vai frizētavā - jaunākos modes žurnālus;
• informācijas tehnoloģiju uzņēmumā vislabāk iederēsies preses izdevumi par jaunākajiem tehnoloģiju sasniegumiem.

Informatīvos nolūkos varat izvietot arī bukletus par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem, akcijām un citiem īpašiem piedāvājumiem. Neaizmirstiet redzamā vietā izvietot plakātu ar aicinājumu sekot uzņēmuma aktivitātēm sociālajos tīklos, jo cilvēkiem gaidīšanas laikā būs iespēja apskatīt jaunākos ierakstus.

Informācija par uzņēmuma iekšējo dzīvi un sasniegumiem
Lai gan klientu galvenais mērķis ir oficiālās tikšanās, nereti iespaids par uzņēmuma neoficiālajām aktivitātēm var ietekmēt klientu lēmumu par sadarbību.

Uzgaidāmā telpa var būt piemērota vieta, kur klientiem interesantā veidā pastāstīt par uzņēmuma iekšējiem pasākumiem, pie telpas sienām izvietojot:
• kolektīva kopīgu atpūtas izbraucienu fotogrāfijas;
• darbinieku sporta sacensību trofejas vai diplomus;
• darbinieku neformālo ballīšu fotogrāfijas u.c.

Vienlaikus šī telpa var kalpot par vietu, kur palepoties ar uzņēmuma profesionālajiem sasniegumiem, izvietojot kvalitātes sertifikātus, nozares partneru sadarbības apliecinājumus, klientu atsauksmes, diplomus par sasniegumiem u.c.
Foto: Bigstockphoto.comFoto: Bigstockphoto.com
Wi-Fi 
Lielākajā daļā uzgaidāmo telpu mūsdienās ir pieejams bezmaksas Wi-Fi jeb bezvadu internets. Tas noder gan tiem klientiem, kas gaidīšanas laiku vēlas veltīt darba lietu kārtošanai, gan tiem, kas vēlas apskatīt jaunumus sociālajos tīklos. Sniedziet saviem klientiem iespēju realizēt savus online plānus!

Ziedi un augi
Ziedi un krāšņumaugi piešķir telpai dzīvīgumu un mājīgu atmosfēru. Grieztu ziedu pušķi izskatās eleganti, bet telpaugi – uzlabo gaisa kvalitāti. Atcerieties, ka visi sīkumi un nianses kopā veido Jūsu uzņēmuma tēlu. Ziediem vāzē vienmēr jābūt svaigiem, bet zaļajiem augiem – veselīgiem un koptiem, tāpēc tos regulāri aplejiet un  noņemiet nodzeltējušas lapas!
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
Mākslas darbi un interjera priekšmeti
Attēliem, fotogrāfijām un gleznām pie sienām ir liela ietekme uz apmeklētāju noskaņojumu, tādēļ, izvēloties mākslas darbu, ņemiet vērā, lai tas:
• saskan ar uzņēmuma korporatīvo tēlu;
• rada pareizo iespaidu;
• nav psiholoģiski uzmācīgs.

Ja vēlaties, piemēram, SPA salonā izveidot mājīgu atmosfēru, noformēšanai izmantojiet spilvenus, sveces un mīkstus paklājus. Piemēram, gumijas paklājs pie durvīm savāks visus gružus, tādējādi telpa vienmēr būs tīra.
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
Fona mūzika atmosfērai
Fona mūzikas atskaņošana var radīt patīkamu atmosfēru, taču tā jāizvēlas ļoti rūpīgi. Tā kā telpā var atrasties cilvēki ar dažādām gaumēm, vislabāk izvēlēties neitrālu, klusu, neuzbāzīgu mūzikas izlasi, kas varētu patikt lielākajai daļai cilvēku. Drošāka izvēle būs chill mūzika, nevis hārdroks.

Ūdens, kafija un uzkodas
Lai sagādātu klientiem patīkamu uzturēšanos, parūpējieties par viņu gastronomisko prieku! Nodrošiniet pieeju bezmaksas dzeramajam ūdenim, kafijai un tējai, kā arī pārsteidziet klientus ar gardiem našķiem: šokolādi, augļiem un riekstiem!
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
Kārtība un tīrība pirmajā vietā
Ikviens, kas ienāk telpā, ar apaviem ienes smiltis, netīšām uz krēsliem var izliet kafiju un aiz sevis atstāt kādu konfekšu papīru. Lai radītu patīkamu un respektablu iespaidu, uzgaidāmajā telpā ir jāuztur kārtība un higiēna. 

Viena no pirmajām lietām, ko klienti redz telpā, ir administratora galds. Parūpējieties, lai galds būtu sakopts, kārtīgs un uz tā neatrastos dažādi darba dokumenti, kas nav paredzēti klientu acīm.

Kārtības uzturēšanai telpā var palīdzēt šādi ieteikumi:
• izvēlieties krēslus no materiāla, kas izturīgs pret skrāpējumiem;
• izvēlieties ādas vai metāla krēslus, jo tie ir vieglāk kopjami, turklāt gaišs auduma dīvāns ātrāk nosmērēties un būs grūtāk iztīrāms;
• ja telpā ir paredzēts liels apmeklētāju skaits, piemēram, medicīnas iestādē, dodiet priekšroku tumšiem gumijas paklājiem, par kuru kopšanu un maiņu rūpējas kvalitatīvs paklāju serviss;
• labs risinājums kārtības uzturēšanai ir pie ieejas durvīm vai vējtveros izvietoti speciāli gumijas paklāji, kas noberž no apavu zolēm netīrumus, neļaujot tiem nokļūt tālāk telpās.
Foto: Berendsen.lvFoto: Berendsen.lv
Laipna attieksme pāri visam
Vislabākās uzgaidāmās telpas ir tās, kur cilvēki jūtas labi un gaidīti. Parūpējieties par to, lai Jūsu uzgaidāmo telpu piepildītu laipna un iejūtīga darbinieku attieksme! Radiet klientiem izjūtu, ka viņi ir gaidīti un saņem vislabāko servisu!

"Berendsen" ir viens no vadošajiem tekstilizstrādājumu, higiēnas un drošības risinājumu uzņēmumiem Eiropā. Apskatiet mājaslapā www.berendsen.lv paklāju un to servisa piedāvājumu, kas palīdzēs nodrošināt augstāko tīrības standartu Jūsu uzņēmuma uzgaidāmajā telpā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)