Banner 980x90

Jūnija beigās lems par vēršanos tiesībsargājošajās iestādēs par "Piejūrā" konstatētajām problēmām

Rīga, 14.jūn., LETA. 26.jūnijā paredzēta akcionāru sapulcē, kurā kapitāldaļu pārstāvji varētu lemt par vēršanos tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar pašvaldību kapitālsabiedrībā SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra" konstatētajām problēmām, paziņoja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Uzņēmumā ir noslēgusies iekšējā audita pārbaude, un nākamajā nedēļā akcionāri saņems oficiālus pārbaudes secinājumus. Iepazīstoties ar tiem, sapulcē plānots lemt par vēršanos tiesībsargājošajās instancēs.

"Pēc sapulces tiks sniegta plašāka informācija par to, no kā tiek prasīta atbildība, kādā apmērā, kādas institūcijas to vērtēs," skaidroja Lukmans.

Vienlaikus viņš informēja, ka pašlaik nolemts neieguldīt pašvaldību līdzekļus uzņēmuma finanšu situācijas stabilizēšanā. Pie šī jautājuma plānots atgriezties, kad būs saņemts revidenta ziņojums par kapitālsabiedrības darbu 2019.gada pirmajos deviņos mēnešos.

Tāpat izstrādes procesā ir jaunais atkritumu apsaimniekošanas tarifs, kas varētu būt mazāks, nekā prognozēts iepriekš.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes, Talsu, Tukuma, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu domju kapitāldaļu turētāju pārstāvji "ir konstatējuši faktus, kas norāda uz sabiedrības valdes nesaimniecisku un, iespējams, prettiesisku rīcību, neapzinātu vai apzinātu bezdarbību un iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem". Tas konstatēts, izskatot "Piejūras" valdes pārskatu par 2018.gada finanšu darbību, valdes plānu un priekšlikumus uzņēmuma maksātspējas uzlabošanai, iepazīstoties ar "Swedbank" sniegto informāciju, uzklausot neatkarīgā revidenta SIA "Auditorfirma inspekcija" viedokli un, iepazīstoties ar Tukuma novada domes speciālistu izlases kārtā veikto iepirkumu un finanšu dokumentu pārbaudi.

Tāpēc uzņēmuma valde - valdes priekšsēdētāja Indra Rassone, kā arī valdes locekļi Ojārs Āboltiņš un Raimonds Bērziņš - ir zaudējusi kapitāla daļu turētāju uzticību un tika atsaukta pilnā sastāvā.

Ar dalībnieku sapulces lēmumu par "Piejūras" pagaidu valdes locekli iecelts Ēriks Zaporožecs.

Vēlāk ticis ziņots, ka uzņēmuma stabilizēšanai tā pamatkapitāla pašvaldībām būs jāiegulda 274 350 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)