Banner 980x90

"Jaunpils pienotava" šogad plāno 10% apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 12.dec., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums "Jaunpils pienotava" šogad plāno 10% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Viesturs Krilovs.

"Apgrozījums šogad būs pieaudzis apmēram par 10%," sacīja Krilovs, norādot, ka pieaugums saistīts ar realizācijas apmēru kāpumu vietējā tirgū, kur kompānija sadarbojas ar vietējiem tirdzniecības tīkliem "Rimi", "Maxima", kā arī veikalu tīklu "top!" pārstāvošo uzņēmumu "Iepirkumu grupa". Tāpat apgrozījuma kāpumu veicinājusi arī "Jaunpils pienotavas" sekmīgā darbība ārvalstīs.

Viņš atzina, ka Latvijā ir grūti palielināt pārdošanas apmērus, ņemot vērā spēcīgo konkurenci piena pārstrādāju starpā un patērētāju skaita samazināšanos. "Jaunpils pienotavas" konkurētspējas atslēga esot nemainīgi augsta produkcijas kvalitāte.

Pēc viņa sacītā, uzņēmums šogad ieguldījis apmēram 200 000 eiro ražošanas attīstībā.

Krilovs teica, ka "Jaunpils pienotavas" akcionāri kā mērķi nākamajam gadam izvirzījuši uzņēmuma izaugsmes turpināšanu, līdz ar to arī 2019.gadā ir iecerēts kāpināt "Jaunpils pienotavas" produkcijas realizācijas apmērus vietējā un ārvalstu tirgos. Kompānija veikusi iestrādes, lai sāktu eksportēt produkciju uz Tuvajiem Austrumiem, kur uzņēmuma produkcija vēl nav pieejama. "Strādājam pie eksporta uz šī reģiona valstīm, regulāri braucam un piedalāmies pārtikas izstādē Dubaijā," sacīja Krilovs.

"Jaunpils pienotavas" valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka arī nākamgad kompānija plāno piedalīties Dubaijas pārtikas un dzērienu izstādē "Gulfood 2019", kā arī vienā no lielākajām pasaules pārtikas izstādēm - starptautiskajā izstādē "Anuga 2019".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Jaunpils pienotava" 2017.gadā strādāja ar 11,54 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 9,1% un bija 753 660 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 1997.gadā un tās pamatkapitāls ir 853 723 eiro. "Jaunpils pienotavas" pamatdarbības veids ir biezpiena, krējuma un siera ražošana. Uzņēmuma īpašnieks "Piena ceļš" ir viens no lielākajiem piena ražotāju kooperatīviem Latvijā. "Piena ceļš" uzņēmumu iegādājās 2008.gada pavasarī no Dominikā reģistrētajām kompānijām "Euro Capital Limited" un "Gulf Finance LTD".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)