Banner 980x90

Jaunmoku pilī un Rīgā atzīmēs Džordža Armitsteda 170 gadu jubileju

Jelgava, 16.okt., LETA. Ar kultūras un izglītības pasākumu ciklu oktobra izskaņā notiks Rīgas goda pilsoņa un kādreizējā pilsētas vadītāja Džordža Armitsteda 170 gadu jubilejas svinības, aģentūru LETA informēja Jaunmoku pils kultūras projektu vadītāja Aiga Krišmane.

25.oktobrī Rīgas Jūgendstila centrs organizē zinātnisku konferenci "Rīgas pilsētas galva Džordžs Armitsteds. Veltījums izcilā rīdzinieka 170. jubilejai" par Armitsteda dzimtu un Rīgas pilsētas attīstību 20.gadsimta sākumā. Konference notiks Rīgas domē.

27.oktobrī plkst.14 Jaunmoku pilī notiks grāmatas "Džordžs Armitsteds - Rīgas goda pilsonis" atvēršana ar viņa mazmazdēla Rodnija Redklifa līdzdalību, bet mākslas baudītāji varēs apskatīt Armitstedu dzimtas kolekcijas no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Mākslas muzeja "Rīgas birža", kā arī Armitsteda mazmazmeitas Hildegardes Feldtas gleznu fotoreprodukciju izstādi. Dalību tās atklāšanā apstiprinājusi arī pati māksliniece.

Savukārt Kolonnu zālē plkst.18 klausītājus muzikālā ceļojumā "Orlando teiksmainā dzīve" vedīs mūziķi Jolanta Strikaite-Lapiņa, Sergejs Jēgers, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Vladimirs Kudrins, Jānis Stafeckis un stāstniece Karina Bērziņa.

Armitsteda darbības laikā no 1901. līdz 1912.gadam Rīgā ieviesti tehnoloģiski jauninājumi - elektriskais tramvajs, pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas -, kā arī uzbūvēta virkne sabiedriski nozīmīgu ēku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)