Banner 980x90

Izgatavota suvenīrmonēta "Kandavai 100"

Jelgava, 15.marts, LETA. Kandavas Tūrisma informācijas centrā un Kandavas novada muzejā par 4,1 eiro iespējams iegādāties suvenīrmonētu "Kandavai 100", kas izkalta Beļģijā par godu 100.gadadienai, kopš Kandavai piešķirtas pilsētas tiesības, aģentūra LETA uzzināja Kandavas novada pašvaldībā.

Suvenīrmonēta iepakojumā domāta kā kolekcijas monēta kolekcionāriem un pašvaldības dāvana. Monēta ievietota speciāli paredzētā caurspīdīgā kapsulā, kas iestiprināta Kandavas pastkartē. Ir pieejami četri pastkaršu veidi, kur līdzās fotogrāfijām lasāma informācija par Kandavu latviešu, angļu un krievu valodās.

Suvenīrmonēta kalta Beļģijā monētu kaltuvē "Mauquoy Token Company" un uz tās aversā ir atveidots Kandavas pilsētas ģerbonis. Tā tapusi sadarbībā ar lielāko suvenīrmonētu kolekcijas tīklu pasaulē "Heritage on a coin", aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Gudriķe.

Viņa skaidroja, ka suvenīrmonētas tiek kaltas no augstas šķiras sakausējuma metāliem sudraba krāsā.

Kandavas Nacionālā mantojuma suvenīrmonēta izdota 1000 gabalu lielā tirāžā, vienas monētas izmaksas ir 2,8 eiro, savukārt iegādāties to var par 4,1 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)