Banner 980x90

Inguna Sudraba viesosies Ragaciemā un Lapmežciemā

Trešdien, 5.augustā, "No sirds Latvijai" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba, "Tautas kustības No sirds Latvijai" valdes locekle Diāna Novicka un biedri viesosies Ragaciemā, lai 92.dzimšanas dienā apsveiktu tēlnieku Oļegu Skaraini, un Lapmežciemā, lai apmeklētu daudzfunkcionālo dienas centru.

Kā pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja "No sirds Latvijai" sabiedrisko attiecību konsultants Valdis Freidenfelds, neraugoties uz cienījamo vecumu, Oļegs Skarainis joprojām turpina strādāt un radīt. Ir apbrīnojams viņa dzīvesspēks, kā arī spēja mainīties līdzi laikam un strādāt gan akadēmiskā, gan avangardiskā tēlniecības manierē. Iespējams, ka daudzi jau aizmirsuši vai pat nezina, ka viņš ir viens no Salaspils memoriāla autoriem, veidojis pieminekļus pulkvedim Fridriham Briedim Rīgā, rakstniekam Rūdolfam Blaumanim Ērgļu pagasta "Brakos", šahistam Mihailam Tālam, režisoram Alfredam Antmani-Briedītim. Tēlnieka dzīves vadmotīvs "Cilvēkam visos laikos ir jābūt cilvēkam!" ir tāds, pēc kāda būtu jādzīvo ikvienam.

Viesojoties Lapmežciema dienas centrā, plānots iepazīties ar tā darbu, tikties ar centra vadītāju Valdu Pildiņu un centra klientiem. Dienas centrā cilvēki var saņemt konsultācijas par dažādiem iedzīvotājus interesējošiem jautājumiem, tajā skaitā par sociālo politiku un sociālajiem pakalpojumiem. Centrs ir arī vieta, kur gan vecāka gadagājuma cilvēki, gan jaunieši var pavadīt brīvo laiku – arī satikties, lai tikai parunātos. Centrā, piemēram, jau vairāk nekā pusgadu aktīvi darbojas arī rokdarbnieču grupa, kuru vada Kitija Strupe. Viņa jau 1988.gadā šūdināja pirmos Latvijas sarkanbaltsarkanos karogus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)