Banner 980x90

Ierēdņus varēs iecelt profesionālā dienesta karavīru amatos

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
 Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts civildienesta likumā, kas paredz iespēju ierēdņus iecelt profesionālā dienesta karavīru amatos.

Jau līdz šim likums paredzēja, ka valsts interesēs ierēdņa amatā uz noteiktu laiku var iecelt profesionālā dienesta karavīru. Jau vairākus gadus profesionālā dienesta karavīri veiksmīgi piemēro militārajā jomā iegūtās zināšanas Aizsardzības ministrijas ierēdņu amatos, tomēr pieredzes apmaiņas nolūkā būtu nepieciešams nodrošināt arī ierēdņu rotāciju uz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS).

Valsts civildienesta likums līdzšinējā redakcijā noteica, ka ierēdni var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē. Ņemot vērā, ka NBS nepastāv ierēdņu amati, ierēdņu rotācija uz NBS pašlaik nav iespējama.

Šodien pieņemtie grozījumi paredz, ka ierēdni uz laiku, bet ne ilgāk kā uz pieciem gadiem var pārcelt NBS profesionālā dienesta karavīra amatā. Plānots, ka ierēdnis, kurš pārcelts profesionālā dienesta karavīra amatā, ir tiesīgs saņemt tikai tās sociālās garantijas, kuras var piešķirt ierēdņiem.

Ierēdņa atalgojuma noteikšanu un izmaksu pēc pārcelšanas uz NBS ir paredzēts saglabāt līdzšinējā kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)