Banner 980x90

Grāmatu svētkos Jaunpilī tiksies ar grāmatu autoriem un diskutēs par veselības aizsardzību

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 9.septembrī, Jaunpils pilī norisināsies novadu 15.Grāmatu svētki, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

No plkst.9.30 Grāmatu svētki tiks iesākti ar grāmatu komercizstādi pils pagalmā.

Plkst.10.00 visi aicināti pulcēties uz svētku atklāšanu, kas tradicionāli Jaunpils pilij notiks ar lielgabala zalvi. Tam sekos programma, kas dalīta atbilstoši interešu grupām, - pieaugušajiem, bērniem un jauniešiem.

Pieaugušie svētku dalībnieki lūgti piedalīties un izteikt savu viedokli laikraksta "Latvijas Avīze" publiskajā diskusijā "Apdrošināšana - veselības aizsardzības sistēmas problēmu risinājums?", kā arī tikties ar grāmatas "Latvijas novadu dārgumi" autori Ilzi Būmani un pasaules apceļotāju Pēteri Strubergu.

Bērniem un jauniešiem programmā paredzēta radoša darbošanās kopā ar ilustratori Melāniju Vilku, literārās improvizācijas spēles kopā ar Ligitu Smildziņu, tikšanās ar grāmatas "Koko un Riko" autori Eviju Gulbi, "Bulta, zvaigzne un Laī" autori Ievu Melgalvi un grāmatas "Rīga-Maskava" autori Sabīni Košeļevu, kā arī sarunas ar žurnāla "Ilustrētā Junioriem" redakcijas pārstāvjiem.

Tāpat būs skatāma daudzveidīga sēņu izstāde, kurā konsultēs Māra Eipure, Rūta un Romualds Koluži, darbosies pils guvernanšu radošās darbnīcas un viduslaiku spēles ap pili, kā arī būs baudāmas pusdienas brāļa Teodora gaumē.

Svētku noslēgumā ap plkst.14.00 tradicionāli notiks jaunāko grāmatu izloze "Mana veiksme" un literāri muzikāls pasākums "Pirms dzērves atkal projām dodas…" ar Elitu Veidemani un Raimondu Vazdiku.

Papildus programmai viesus gaidīs Jaunpils Amatu mājā un Jaunpils baznīcā.

Grāmatu svētki ir gadskārtējs pasākums, kas notiek dažādos novados visā Latvijā. Tajos satiekas grāmatu lasītāji, autori un izdevēji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)