Banner 980x90

Gaidāmas būtiskas izmaiņas autobusu maršrutos Tukuma novadā

Rīga, 21.dec., LETA. Lai uzlabotu sabiedriskā transporta organizēšanas kārtību Tukuma pilsētā un samazinātu īpaši nerentablo autobusu reisu skaitu, no 2018.gada 1.janvāra būs būtiskas izmaiņas maršrutos Tukuma novadā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā.

Izmaiņas gaidāmas maršrutos Jauntukums-MRS, Jauntukums-Tukuma lauktehnika, Durbe-Tukuma lauktehnika, Jauntukums-Ozoliņi un Tukums-Tume. Tāpat būs izmaiņas maršrutā Tukums-Slampe, pieskaņojot reisu izpildes laiku vilcienam.

Savukārt maršrutā Tukums-Kukšas-Sautiņi-Abavnieki četru mēnešu ilgumā vērtētie eksperimentālie reisi tiks iekļauti kopējā maršrutu tīklā.

Ņemot vērā, ka lielā daļā reisu, kas brauc Tukuma pilsētas ietvaros, pārvadāto pasažieru skaits ir ļoti mazs, bet valsts dotāciju segums pārsniedz 85%, no 1.janvāra maršrutā Jauntukums-MRS, Durbe-Tukuma lauktehnika, Jauntukums-Ozoliņi un Tukums-Tume tiks slēgti vairāki reisi, kā arī praktiski visos esošajos reisos mainīsies autobusa izbraukšanas laiks no pirmās un arī tālākajām maršruta pieturvietām. Reisi, kas no nākamā gada vairs netiks nodrošināti, galvenokārt šobrīd tiek izpildīti nedēļas nogalēs.

Pasažieru pārvadājumi vairs netiks veikti maršrutā Durbe-Tukuma lauktehnika, tomēr iedzīvotājiem arī turpmāk būs iespēja nonākt iecerētajā galamērķī, izmantojot maršruta Jauntukums-Tukuma lauktehnika autobusus, un šajā maršrutā tiks atklāti jauni reisi.

Maršrutā Tukums-Kukšas-Sautiņi-Abavnieki uz eksperimenta laiku tika atklāti četri jauni reisi. Četru mēnešu ilgā laika periodā izvērtējot reisu pieprasījumu, Sabiedriskā transporta padome lēma iekļaut tos kopējā maršrutu tīklā. Savukārt maršrutā Tukums-Slampe divi reisi tiks pieskaņoti vilciena kustības sarakstam.

Ņemot vērā vērienīgās izmaiņas maršrutu tīklā, Autotransporta direkcija aicina pasažierus pirms brauciena pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu mājaslapā "www.atd.lv" sadaļā "Kustības saraksti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)