Banner 980x90

"Cinevilla" menedžeris: Atpūtas kompleksa vadība neuzņemas vainu par notikušo nelaimes gadījumu

Rīga, 11.jūl., LETA. Atpūtas kompleksa "Cinevilla" vadība neuzņemas vainu par notikušo nelaimes gadījumu aizvadītajā nedēļas nogalē, taču ir gatava segt daļu medicīnisko izmaksu cietušajiem, aģentūrai LETA sacīja "Cinevilla" menedžeris Mareks Dambis.

"Gan pie kases, gan arī citviet teritorijā ir izlikta informācija latviešu un angļu valodā, kur norādīts, ka uz dekorācijām nedrīkst kāpt. Tās ir domātas vien fotografēšanai," teica Dambis, piebilstot, ka uz dekorācijām cilvēki kāpj vien filmu uzņemšanas laikā, kad teritorijā atrodas arī kaskadieri un mediķi.

"Mēs neuzņemamies vainu, bet esam gatavi palīdzēt atmaksāt medicīniskās palīdzības izmaksas cietušajiem," pauda Dambis.

Viņaprāt, brīvdabas koka konstrukcijas iebrukšanā nevar vainot atpūtas kompleksa administrāciju un darbiniekus. "Tas bija likteņa pirksts. Uz nepilnus trīs metrus augstās konstrukcijas bija uzkāpuši pieci līdz septiņi cilvēki vienlaicīgi. Nevienu nenosodām, bet teritorijā ir izvietoti brīdinājumi. Varu apgalvot, ka arī darbinieki par drošības pasākumiem informē apmeklētājus," sacīja Dambis.

Viņš norādīja, ka ap konstrukciju apvilktā norobežojošā lenta notikuma dienā ir bijusi pārrauta, ko pēcāk esot konstatējuši arī policijas pārstāvji, kuri pēc notikuma ieradās atpūtas kompleksa teritorijā. Taču Dambis gan nezina, kuri ir vainīgie tās pārraušanā.

Viņš uzsvēra, ka atpūtas komplekss ir tūrisma objekts, un administrācija darot visu iespējamo, lai informētu apmeklētājus par drošības pasākumiem tā teritorijā. Tāpat, pēc viņa teiktā, kopš atvēršanas atpūtas kompleksā šādi atgadījumi iepriekš nav notikuši.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē atpūtas kompleksā "Cinevilla", krītot no augstuma, cietušas trīs sievietes un divi bērni.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa, svētdien neilgi pēc plkst.15 NMPD saņēma izsaukumu uz atpūtas kompleksu "Cinevilla", kur vairāki cilvēki bija krituši no apmēram četru metru augstuma.

No notikuma vietas slimnīcā tika nogādātas trīs sievietes. Kādai 79 gadus vecai sievietei tika konstatēta muguras un krūškurvja trauma, 74 gadus vecai sievietei - abu kāju lūzumi un muguras trauma, bet 26 gadus vecai sievietei - kājas trauma.

Tāpat krituši bija divi bērni, taču viņu vecāki atteikušies no mediķu palīdzības un apskates.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)