Banner 980x90

Ceļu atputekļošanai Kandavas novadā iztērēts neplānoti daudz līdzekļu

Jelgava, 2.aug., LETA. Šogad karstu laikapstākļu dēļ ceļu atputekļošanai Kandavas novadā iztērēts neplānoti daudz līdzekļu, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Šupstika.

Pašvaldībā pauda, ka karstā un sausā vasara grants ceļus bija pārvērtusi putekļu mākonī, radot diskomfortu apkārtējiem iedzīvotājiem un ceļa lietotājiem. Lai mazinātu putekļu daudzumu, pašvaldība veikusi grants ceļu apstrādi. Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude skaidroja, ka pašvaldība ceļu atputekļošanai ir tērējusi neplānoti daudz līdzekļu - 6160 eiro -, bet, piemēram, pagājušajā gadā, ņemot vērā salīdzinoši vēsus un lietainus laika apstākļus, ceļu atputekļošana netika veikta.

Šogad atputekļošanas darbi veikti Kandavā - Kurzemes, Lapu, Lāčplēša, Mazajā Skolas, Riekstu un Vidzemes, Ozoli ielā -, kā arī Kandavas, Matkules, Zantes un Zemītes pagastos. Šogad atputekļošanas darbi vairs netiek plānoti, jo šāda veida ceļu apstrāde jāveic reizi sezonā.

Kopējais pašvaldības ielu un ceļu garums ir apmēram 378 kilometri, apmēram 345 kilometri jeb vairāk nekā 90% no tiem ir ar grants segumu. Pašvaldības ceļus uztur SIA "Kandavas ceļi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)