Banner 980x90

Bijušais "Kandavas komunālo pakalpojumu" vadītājs Krampītis savu atlaišanu sauc par politisku izrēķināšanos

Ventspils, 17.aug., LETA. Bijušais SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" valdes loceklis Pēteris Krampītis savu atbrīvošanu no amata sauc par politisku izrēķināšanos no jaunās domes vadības puses. Kā aģentūrai LETA pauda Krampītis, domes vadība esot speciāli meklējusi ieganstus, lai ar viņu izbeigtu darba tiesiskās attiecības.

Pēc Krampīša teiktā, viņa atbrīvošana ir turpinājums nesaskaņām starp bijušo Kandavas novada domes priekšsēdētāju Normundu Štofertu (LZS) un deputātiem, kuri tagad nākuši pie varas pašvaldībā. Pagājušā gada nogalē Štoferts nolēma nepagarināt terminēto darba līgumu ar toreizējo SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" vadītāju un uzaicināja Krampīti vadīt uzņēmumu. Šāds toreizējā domes priekšsēdētāja lēmums izraisīja nesaskaņas ar domes deputātiem, kā rezultātā no amata atkāpās pats Štoferts.

"Ja es būtu zinājis, ka Štoferts atkāpsies, nekad nebūtu pieņēmis viņa uzaicinājumu vadīt uzņēmumu," atzina Krampītis.

Krampītis uzskata, ka jaunā domes vadība meklējusi ieganstus, lai varētu atbrīvot viņu no uzņēmuma valdes locekļa amata. "Meklēja, kur piesieties un, protams, atrada. Neko ļaunprātīgi neesmu pārkāpis. Kaut ko, pie kā piesieties, var atrast jebkuram, kurš strādā, nevis tikai kārto mapītes. Tā ir politiska izrēķināšanās," apgalvoja bijušais uzņēmuma vadītājs.

Krampītim tiek pārmests, ka viņš, neinformējot Kandavas novada domi, iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) projektu par vienota tarifa noteikšanu novadā un ūdens un kanalizācijas tarifu paaugstināšanu par 45% no 2018.gada. Krampītis apgalvoja, ka, iesniedzot tarifa projektu, viņš par to ir informējis domes vadību. Tarifa palielinājums, viņaprāt, ir absolūti pamatots - kopš esošā tarifa apstiprināšanas situācija esot mainījusies: pieaugušas darbaspēka izmaksas un samazinājies klientu ūdens patēriņš, jo iedzīvotāji vairāk sākuši taupīt ūdeni.

Komentējot domes vadības pārmetumus par to, ka Krampītis neko neesot darījis, lai veicinātu uzņēmuma attīstību un piesaistītu publisku finansējumu, bijušais "Kandavas komunālo pakalpojumu" vadītājs norādīja, ka uzņēmums ir tādā situācijā, ka neviens tam naudu nedod - aizņemties nav iespējams.

Krampītis atzina, ka pārkāpis uzņēmuma statūtos noteiktās valdes locekļa pilnvaras, bez kapitāla daļu turētāja saskaņojuma parakstot saimnieciskos līgumus par naudas summu, kas pārsniedz 5000 eiro. Taču tas esot darīts ierobežoto termiņu un laika limita dēļ, domājot par uzņēmuma interesēm.

Vaicāts, vai pārsūdzēs domes lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata, Krampītis atzina - ar viņu bija noslēgts nevis darba līgums, bet gan pilnvarojuma līgums, kas nedod tiesības atlaišanu no darba pārsūdzēt tiesā.

Kā ziņots, vakar Kandavas novada dome no amata atbrīvojusi SIA "Kandavas komunālo pakalpojumi" valdes locekli Krampīti, pamatojot šo lēmumu ar vairākiem Krampīša pārkāpumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)