Banner 980x90

Banka "Citadele" izsniegusi 200 000 eiro aizdevumu "Silu kūdra"

Rīga, 10.nov., LETA. Banka "Citadele" izsniegusi 200 000 eiro aizdevumu Engures novada kūdras un kūdras substrātu ražošanas uzņēmumam "Silu kūdra", aģentūrai LETA pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka kredītlīdzekļi ieguldīti jaunu kūdras pakošanas iekārtu iegādē un uzstādīšanā. Projektam piesaistīts Lauku atbalsta dienesta finansējums. Investīcijas palīdzēs uzņēmuma apgrozījumu palielināt par 30-50%.

Uzņēmums "Silu kūdra" jauno iekārtu šobrīd izmanto testa režīmā.

"Ar jauno ražošanas iekārtu iespējams saražot kvalitatīvākus kūdras maisus un palielināt saražotās produkcijas apmēru. Tas ļaus mums savu produkciju piedāvāt tirgū par pircējam saistošāku cenu, tādējādi palielinot arī uzņēmuma apgrozījumu," sacīja "Silu kūdra" valdes priekšsēdētājs Andris Ritenis.

Viņš norādīja, ka jauniegādātā iekārta paver iespēju ražot produkciju gan 250 litru maisos, gan arī 100-150 litru iepakojumus.

"Silu kūdra" ražo kūdru un kūdras substrātus. "Silu kūdras" produkcija galvenokārt tiek eksportēta - kompānija eksportē 98-99% saražotās produkcijas. Tostarp galvenās eksporta valstis ir Turcija un Ungārija, taču uzņēmums attīsta eksportu arī uz Koreju, Japānu un Ķīnu.

Kompānija "Silu kūdra" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 458 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ritenis. 2016.gadā "Silu kūdra" strādāja ar 2,167 miljonu eiro apgrozījumu un guva 33 205 eiro peļņu.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2017.gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)