Banner 980x90

Augusts līdz šim bijis siltāks nekā jūlijs

Rīga, 11.aug., LETA. Vidējā gaisa temperatūra augusta pirmajā dekādē Latvijā sasniedza +17,8 grādus - līdz šim augstāko atzīmi šajā gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Augusta pirmās desmit diennaktis bija 0,3 grādus siltākas nekā jūlija trešā dekāde. Visa jūlija vidējā gaisa temperatūra bija tikai +16 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra augustā pagaidām nav pārsniegusi +28 grādu atzīmi. Zemākā gaisa temperatūra bija +6 grādi 8.augusta saullēktā.

Pirmo reizi kopš jūnija vidus valstī nav pārspēti aukstuma rekordi.

Vidējā gaisa temperatūra augusta pirmajā dekādē bija atbilstoša normai. Savukārt nokrišņu summa valstī vidēji sasniedza 23,4 milimetrus jeb 108 procentus no normas. Vismazāk lija Liepājā, kur nokrišņu daudzums nepārsniedza desmit litru kvadrātmetrā, bet lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Lubānā - 46,6 milimetri.

Kā ziņots, sestdien, 12.augustā, pirmo reizi šogad gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies virs +30 grādiem, bet no svētdienas atkal kļūs vēsāks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)