Banner 980x90

Aizdegoties dīvānam, Jaunpils novadā gājuši bojā divi cilvēki

Rīga, 27.sept., LETA. Jaunpils novadā trešdien, nelielā platībā aizdegoties dīvānam, gājuši bojā divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ap plkst.22 glābēji steidzās uz Jaunpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem deg dīvāns viena kvadrātmetra platībā. No ēkas tika evakuēti 12 cilvēki, bet ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki.

Tāpat vakar ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns septiņu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis. Viņš tika nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 153 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 130 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Lai samazinātu iespēju ciest vai iet bojā ugunsgrēkā, VUGD aicina ierīkot dūmu detektorus, kas mājokļa iemītniekus ar skaļu signālu brīdinās par draudošajām briesmām. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka visbiežāk ugunsgrēki izceļas tieši nakts laikā, kad mājas iemītnieki guļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)