Banner 980x90

Aicina lauksaimniekus bez maksas nodot izlietoto iepakojumu

Foto: Bigstock.com
Foto: Bigstock.com
Sākoties pavasarim, lauksaimniekiem aktuāls kļūst jautājums par to, ko darīt ar izmantotajām plastmasas mucām, skābsiena plēvēm un citiem lauksaimniecības atkritumiem.

No 1. marta līdz 31. oktobrim SIA "Eco Baltia Vide" lauksaimniekiem piedāvā iespēju bez maksas nodot ziemas periodā izlietotos lauksaimniecības iepakojumus, turklāt tiek nodrošināta arī to savākšana – pašam nekur neko nevajadzēs vest.

Atkritumu dedzināšana – aizliegta
Diemžēl joprojām ir cilvēki, kuri uzskata, ka vienkāršākais un efektīvākais veids, kā atbrīvoties no nevajadzīgajiem atkritumiem, tostarp lauksaimniecības iepakojuma, ir tā sadedzināšana. Degot plastmasas kannas, iepakojuma plēve un polipropilēna maisi izdala bīstamas vielas, tādējādi apkārtējā vidē nonāk būtiska piesārņojuma deva. Turklāt, ja lauksaimniecības iepakojuma dedzināšanu konstatē attiecīgās iestādes, būs jāmaksā soda nauda.

Vēl viens neefektīvs veids, kā atbrīvoties no iepakojuma plēves un citiem iepakojumu veidiem, ir to mešana sadzīves atkritumiem paredzētajā konteinerī. Šāda darbība ir ļoti aplama, jo konteiners tiks ļoti ātri piepildīts.

Kādus lauksaimniecības iepakojumus drīkst nodot bez maksas?
- plastmasas mucas un kannas,
- iepakojuma plēvi,
- plastmasas kannas,
- skābsiena plēvi,
- ruļļu ietinamo plēvi,
- polipropilēna maisus,
- dārza plēvi,
- agro plēvi,
- plastmasas kannas pārtikai.

Kas notiek ar nodoto lauksaimniecības iepakojumu?
Nodotie atkritumi tiek izmantoti lietderīgi. Vecā iepakojuma plēve un pārējie izlietotie iepakojumi tiek pārstrādāti, un to pārstrādes procesā tiek iegūtās granulas, ko izmanto jaunu rūpniecisko ražojumu izstrādāšanai, piemēram, atkritumu maisiem, konteineriem, plēvēm un caurulēm.

Pēc tam, kad atkritumi ir nodoti, zemnieku saimniecībai tiek piešķirts arī apliecinājums par iepakojuma nodošanu otrreizējai pārstrādei. Tas nepieciešams, lai Valsts vides dienestam apliecinātu, ka iepakojums apsaimniekots atbilstoši likumam un atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem.

Neatliec uz pēdējo brīdi un piesakies jau tagad!
Ja arī Tev pieder zemnieku saimniecība un nezini, ko iesākt ar izmantoto iepakojumu (plastmasas mucām un kannām, iepakojuma plēvi, plastmasas kannām, skābsiena plēvi, ruļļu ietinamo plēvi, polipropilēna maisiem, dārza plēvi, agro plēvi, plastmasas kannām pārtikai), sazinies ar "Eco Baltia Vide" uzņēmuma pārstāvjiem pa tālruni 27894555 vai rakstot uz e-pasta: janis.paulins@vide.ecobaltia.lv.

Pakalpojums tiek piedāvāts visā Latvijas teritorijā jau no 1. marta, tāpēc piesakies tam jau laikus – tādējādi atvieglosi mūsu grafika sastādīšanu, un mēs pie Tevis varēsim doties ātrāk!

SIA "Eco Baltia Vide" piedāvā arī virkni citu pakalpojumu
Lauksaimniecības iepakojumu savākšana nebūt nav vienīgais pakalpojums, ko piedāvā "Eco Baltia Vide". Uzņēmuma pakalpojumu klāstā ietilpst arī:
- sadzīves atkritumu apsaimniekošana;
- sezonālie pakalpojumi, piemēram, zāles pļaušana, sniega tīrīšana un izvešana, lapu savākšana;
- telpu, logu un grīdas segumu uzkopšana;
- teritorijas uzkopšana;
- būvgružu un lielgabarīta atkritumu izvešana.

Detalizētāk par katru no piedāvājumiem iespējams uzzināt, apmeklējot uzņēmuma mājaslapu vide.ecobaltia.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)